Olthof stopt: ''Nu ben ik volwassen, daar horen volwassen keuzes bij''

1
Olthof stopt: ''Nu ben ik volwassen, daar horen volwassen keuzes bij''

Doelvrouw Nienke Olthof stopt met voetballen. De 25-jarige keepster uit Warmenhuizen ziet af van een langer verblijf bij PEC Zwolle en kiest nu bewust voor een maatschappelijke carrière.

"Als je jong bent, ga je soepel om met de risico's van dat onzekere bestaan. Nu ben ik volwassen. Daar horen ook volwassen keuzes bij", vertelt Olthof in gesprek met het Noordhollands Dagblad. "Ik zag mezelf niet op mijn dertigste nog steeds zonder hbo-diploma op zak."

"Dat is een gedachte die ik al langer heb", vervolgt Olthof. "In eerste instantie viel mijn opleiding tot gymjuf prima te combineren met mijn topsport. Maar de laatste maanden kreeg ik steeds vaker het idee dat de emmer aan het overlopen was."

Olthof won in 2014 als reservekeepster van Oranje onder 19 het Europees Kampioenschap. "Die medaille winnen in 2014 was zeker een hoogtepunt. Je gaat het toernooi alleen wel in met het idee dat je wilt spelen. We waren met ons team de beste van Europa, maar dan?"

"De volgende stap na Onder 19 was het eerste elftal. Daartussen was niks. Ik droomde van Oranje, maar op een gegeven moment moet het er dan wel van komen. Dat is niet gebeurd. Uiteindelijk kom je ook op een leeftijd, dat je weet dat het er niet meer van komt. Daar heb ik altijd reëel ingestaan", aldus Olthof.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 24 May 2020 om 04:59
    Hoop dat Nienke Olthof, naast haar HBO diploma, ook het trainers diploma van de KNVB probeert te bemachtigen. Haar ervaring als professionele voetballer is broodnodig bij de jeugd die graag wil doorstoten naar een hoger niveau. Ze zou, naast haar reguliere baan, een prima part-time jeugd trainer kunnen zijn.