''Het is nog steeds mijn ambitie om beide toernooien te doen''

0
''Het is nog steeds mijn ambitie om beide toernooien te doen''

Bondscoach Sarina Wiegman zou graag in 2022 op het EK in Engeland actief willen zijn. De 50-jarige trainster heeft in december haar contract verlengd tot en met de zomer van 2021, maar ze zou daar graag nog een jaartje aan willen vastmaken.

Net als de Olympische Spelen, is ook het EK van 2021 met een jaar verschoven. "Het is nog steeds mijn ambitie om beide toernooien te doen", vertelt Wiegman in gesprek met De Telegraaf. Wiegman wil echter niet op de zaken vooruit lopen en wil eerst in gesprek met de KNVB. "Wat Oranje betreft is er tussendoor niet veel gebeurd. Toch vind ik dat je even goed met elkaar moet zitten en elkaar een update moet geven."

Wiegman is blij dat dat de speelsters weer aan de slag kunnen op het veld. "Het is heerlijk. Iedereen is dolenthousiast. De speelsters, maar wij als staf ook. Het is lekker om weer met de bal bezig te zijn. Dat is veel fijner dan rennen in een bos."

"Dit zegt absoluut iets over de ambities van de meiden. Het zijn echte voetballiefhebbers. Er is iets heel heftigs aan de hand, we hebben het hier over de volksgezondheid, we houden ons ook zeker aan de voorschriften, maar het is fijn dat we weer iets kunnen doen. Daar genieten we van", aldus Wiegman.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!