SC Heerenveen doet zaken met Ajax en strikt jeugdinternational

0
SC Heerenveen doet zaken met Ajax en strikt jeugdinternational

SC Heerenveen heeft zich voor komend seizoen versterkt met Kirsten van de Westeringh. De 18-jarige voetbalster kondigde eerder al aan te vertrekken bij haar huidige club Ajax.

Twee seizoenen speelde ze in het rood-witte shirt van Ajax: eerst in het Talententeam, later ook in de hoofdmacht. Hier kende Van de Westeringh verschillende invalbeurten.

De middenveldster maakte haar debuut voor het eerste team van de Amsterdammers in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League. Naast haar clubcarrière is de talentvolle voetbalster een vaste waarde in de jeugdelftallen van Oranje.

Zo behaalde zij het afgelopen seizoen de halve finale van het EK O19, waarmee plaatsing voor het WK in 2020 werd binnengehaald. Wegens de verspreiding van COVID-19 is dit WK verplaatst naar 2021. Aankomend seizoen zal Van de Westeringh te zien zijn in het Friesche shirt, waar ze zich verder wil ontwikkelen.

"Mijn doel is om volgend seizoen weer stappen te gaan maken. Met mijn transfer naar SC Heerenveen hoop ik veel minuten te gaan maken in de Eredivisie. Ik kijk ernaar uit om mijzelf daar te laten zien", aldus Van de Westeringh.

Foto via: FlowSports

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!