PEC Zwolle deelt twee profcontracten én twee verlengingen uit

0
PEC Zwolle deelt twee profcontracten én twee verlengingen uit

Na eerder al twee aanwinsten (Jassina Blom en Naomi Hilhorst) te hebben gepresenteerd en verschillende contractverlengingen, komt PEC Zwolle nu met nog meer nieuws.

In navolging van Marushka van Olst hebben Amy Banarsie en Imre van der Vegt hun eerste contract bij de Blauwvingers getekend. Het tweetal ligt nu voor de komende twee seizoenen vast in Zwolle. Daarnaast hebben Maud Asbroek en Kely Pruim hun contract verlengd. Zij tekenden voor één seizoen bij.

Banarsie rook de voorbije jaren al aan het echte werk, maar brak afgelopen seizoen echt door. De 19-jarige aanvalster speelde negen wedstrijden waarin ze tot één doelpunt kwam. Van der Vegt (18) zat twee seizoenen terug al wel meerdere keren bij de wedstrijdselectie zat en maakte het voorbije seizoen haar debuut in het elftal van trainer Joran Pot. Van der Vegt speelde tot dusverre zes wedstrijden.

Asbroek (21) begint aan haar vierde seizoen in Zwolle. De middenveldster en vrije trappen specialist heeft 50 officiële duels gespeeld waarin zij zes keer scoorde. Pruim is 19 jaar en kwam de voorbije drie seizoenen tot tien optredens in het eerste elftal.

"Dat Amy, Imre en onlangs Marushka nu hun eerste contract hebben getekend is allereerst voor henzelf een mooie beloning. Zij hebben laten zien van waarde te zijn en hebben allen de potentie om nog beter te worden. Tevens is dit weer een bewijs dat we met onze opleiding voor jonge, talentvolle meiden op de goede weg zijn", zegt Sebastiaan Borgardijn, technisch manager van PEC Zwolle, op de website van de club.

"Daarnaast ben ik ook heel blij dat Naomi voor PEC Zwolle heeft gekozen. We hebben haar meerdere keren aan het werk gezien. Net als de andere meiden heeft zij met haar 18 jaar nog een hele toekomst voor zich. Tot slot ben ik zeer verheugd met het feit dat Maud en Kely ook volgend seizoen hier zullen spelen", aldus Borgardijn.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!