Ontwikkeling bij Telstar: ''Genieten van vrouwenvoetbal in Velsen Zuid''

0
Ontwikkeling bij Telstar: ''Genieten van vrouwenvoetbal in Velsen Zuid''

Vanaf komend seizoen spelen er in de beloftencompetitie twee nieuwe teams. Zowel Excelsior als Telstar starten met een beloftenteam, waarmee het totaal teams in deze competitie op tien komt.

Het is wederom een vinkje op de lijst van doelstellingen die Telstar in haar beleidsplan uitsprak en is mogelijk gemaakt door de inzet van verschillende personen die al jaren vrijwillig werken aan het opleiden van regionaal voetbaltalent en geknokt hebben om de Witte Leeuwinnen te laten terugkeren in het Telstar Stadion, zo laat de club weten in een persbericht.

"Dit is waar veel talentvolle meiden uit de regio jarenlang hard voor getraind hebben", zegt Anton Jansen, vicevoorzitter van het bestuur van de stichting Vrouwen Voetbal Kennemerland. "Het uitzicht op top voetbal voor vrouwen in de regio motiveert meiden om zich verder te ontwikkelen en zal nog meer meiden doen besluiten te gaan voetballen."

"Samen met meer dan 20 vrouwenvoetbalclubs in de regio, de KNVB en met één van de beste voetbal opleidingen voor meiden, de Telstar vrouwen Academie onder leiding van Hans de Winter, hebben we naar dit resultaat toegewerkt. De komende jaren gaan we genieten van vrouwenvoetbal op hoog niveau in Velsen Zuid", aldus Jansen.

Ook technisch directeur Andries Jonker ziet een terugkeer van de Witte Leeuwinnen als een positief signaal. "Absoluut. We willen met Telstar iedereen aanspreken. Een thuis zijn voor topsport voor zowel mannen als vrouwen. Het feit dat wij dit nu op deze manier kunnen realiseren zorgt er voor dat ook de regio ziet dat wij onze ambities niet alleen op papier uitspreken, maar ook daadwerkelijk deze ambities waarmaken."

"Dat de regio ook zit te wachten op deze toevoeging moge duidelijk zijn. Telstar kan in de huidige situatie niet zomaar een extra elftal toevoegen. Deze toevoeging aan Telstar is dan ook te danken aan de Stichting vrouwenvoetbal Kennemerland en aan diverse externe partijen die daarmee een enorme boost geven aan het vrouwenvoetbal in de regio en Telstar. Ik kijk er naar uit om de Witte Leeuwinnen te verwelkomen", aldus Jonker. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!