VV Alkmaar strikt jeugdinternational: ‘’Dat is een grote stap''

VV Alkmaar heeft zich voor komend seizoen versterkt met Emmeke Henschen. De verdedigster trainde al langer mee met de Alkmaarse club, maar maakt deze zomer definitief de overstap naar de ploeg van trainster Corina Dekker.

Henschen komt over van De Foresters, waar ze al langere tijd speelde. "Het is wel spannend om de overstap te maken naar VV Alkmaar. Ik heb altijd bij de jongens gespeeld en ik heb het altijd leuk gehad. Straks is het wel anders, maar ik heb er vertrouwen in; het gaat goed komen. Mijn team bij De Foresters kende ik van jongs af aan. Nu speel ik straks met alleen maar meiden en vrouwen, bij het eerste elftal van een Eredivisieclub. Dat is een grote stap en het wordt even wennen."

De jeugdinternational wil vooral veel leren bij VV Alkmaar. "Ik denk dat dit het juiste moment is om de stap te maken naar het profvoetbal. Ik ga veel leren en ik denk dat ik mezelf echt ga ontwikkelen. We zullen het misschien soms lastig gaan krijgen, maar we gaan strijden. Ik ben heel benieuwd hoe ik mezelf ga ontwikkelen en hoe het team zich gaat ontwikkelen. Ik kijk er echt heel erg naar uit."

Henschen had de optie om bij De Foresters actief te blijven. Bij die vereniging zou ze dan komend seizoen in het O19-team uitkomen. "Ik denk dat die stap te groot is, als ik kijk naar het fysieke aspect. Het niveau is goed bij de jongens en ik heb altijd het advies gekregen om zo lang mogelijk bij de jongens te blijven voetballen. Ik vind het nog steeds leuk, maar voor komend seizoen werd het misschien iets te veel. Daarom kies ik voor VV Alkmaar, een goede uitdaging."

"Die uitdaging had ik wel nodig. Het is een droom die uitkomt", vervolgt de jonge verdedigster, die zichzelf omschrijft als een bijtertje. "Ik bijt er wel in, wil mijn duels winnen. Maar ik ben ook tactisch sterk. Ik ben wel van het nadenken, het kijken naar waar de kansen liggen en het coachen. Het spelen met de jongens heeft me beter gemaakt. Daar gaat het snel, dus dan leer je goed anticiperen. Ook qua luchtduels ben ik daar wel sterker geworden." Henschen blijft echter ook kritisch: "Ik heb genoeg verbeterpunten, hoor. Bijvoorbeeld handelingssnelheid of tweebenig zijn. Ik ben rechts en niet echt goed met links. Ik wil een perfecte pass met links kunnen geven. Bij VV Alkmaar wil ik mezelf daarin ontwikkelen."

Afgelopen januari kwam de back met Oranje O18 uit op de Tricontinental Cup. Met de jonge Leeuwinnen won ze dat vierlandentoernooi. Vorig jaar maakte Henschen haar debuut voor Oranje O17, op het EK in Bulgarije. "Mijn debuut voor Oranje was echt heel gaaf. Het is heel bijzonder om voor je land te mogen spelen. Toen ik moest warmlopen en erin kwam voor mijn debuut, moest ik wel echt even ademhalen. Dat vond ik echt heel spannend. Vervolgens stond ik op het veld en was ik er niet meer mee bezig. Na de wedstrijd wel weer, toen kwam het pas binnen. Toen dacht ik: 'wow, ik heb net op een EK gespeeld'", besluit de nieuwste aanwinst van VV Alkmaar.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand