''Dan weet ik zeker dat ik als aanvoerder had gezegd: we kappen ermee''

0
''Dan weet ik zeker dat ik als aanvoerder had gezegd: we kappen ermee''

De Nederlandse voetbalwereld werd afgelopen in november 2019 opgeschrikt door een incident bij de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior. Die wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd vanwege de racistische bejegening van Ahmad Mendes Moreira.

In gesprek met Helden gaan Mendes Moreira, Edgar Davids, Khalid Boulahrouz, Daphne Koster en Barbara Barend in gesprek met elkaar over onder meer dat moment en racisme in de sport. "Dit gaat natuurlijk echt nergens over. Sport kan soms helaas ook het slechtste in een mens naar boven brengen", reageert Koster, wanneer Mendes Moreira omschrijft wat er precies gebeurde.

Racisme in het voetbal komt vaker voor. In Italië is het probleem groot, zo weet de voormalig voetbalster. "Ik weet dat mijn oud-ploeggenote Dyanne Bito het ook mee heeft gemaakt in Italië, waar dit probleem sowieso heel groot is. Ik kreeg dat pas later mee."

Als Koster het tijdens de wedstrijd had meegekregen, had ze actie ondernomen, zo geeft ze aan: "Dan weet ik zeker dat ik als aanvoerder had gezegd: we kappen ermee", is de huidig manager vrouwenvoetbal van Ajax duidelijk.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!