OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs

0
OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs

Een mooi gebaar van de OranjeLeeuwinnen. De speelsters presenteren, samen met het Nederlands elftal en Jong Oranje, hoofdsponsor ING en de KNVB een financieel steunpakket voor de clubs.

De donaties van de Oranjespelers en ING richten zich op het amateurvoetbal, de KNVB biedt zowel de betaald voetbalclubs als de amateurverenigingen steun. Het gaat om een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen die in totaal een bedrag van 11 miljoen euro vertegenwoordigen.

De coronacrisis heeft impact op het hele maatschappelijke leven en daarmee ook op het voetbal. Het is voorlopig niet mogelijk om wedstrijden te spelen of te trainen. Door niet te spelen drogen de inkomsten van de voetbalclubs snel op terwijl de meeste vaste lasten doorlopen. Hiermee dreigen clubs in financieel zwaar weer te komen. Om de financiële consequenties van de crisis voor clubs enigszins te beperken, is het steunpakket van de Oranjespelers, ING en KNVB opgezet.

"Onze yell voor de interlands is: 'samen sterk, OranjeLeeuwinnen'. Nu het er buiten het veld op aan komt, ben ik blij dat wij ook ons steentje kunnen bijdragen en we letterlijk samen sterk kunnen staan", aldus de Leeuwinnen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!