Oud-Ajacied blikt terug: ''Als dat niet kan, dan haat je de club''

0
Oud-Ajacied blikt terug: ''Als dat niet kan, dan haat je de club''

Claudia Vonkova speelde tussen 2012 en 2014 voor Ajax, destijds nog met 'Van den Heiligenberg' op haar rug. Inmiddels draagt ze de achternaam van partner en huidige Ajax-speelster Lucie Vonkova.

Op de website van de Amsterdamse club blikt de Nederlandse oud-international terug op haar tijd bij Ajax. "Het was fantastisch om voor Ajax te spelen. Die periode behoort tot de mooiste fases in mijn carrière. Het was dat ik nog een buitenlands avontuur wilde beleven. Op mijn 28e was het nu of nooit. Het werd nu. De stap naar het buitenland heeft me ook veel moois opgeleverd", vertelt Vonkova, die de bekerwinst in 2014 beschouwt als een van de mooiste momenten van haar tijd in Amsterdam.

"Maar ook mijn eerste wedstrijden in het Ajax-shirt. Als klein meisje kon je daar lange tijd alleen maar van dromen. Het kón gewoon niet. Iedereen wil bij Ajax spelen. Als dat niet kan, dan haat je de club. En als je tegen Ajax moet spelen, ga je extra hard. Maar als je eenmaal Ajacied bent, dan ben je super trots. Helemaal ook als aanvoerder."

Sinds kort is Vonkova ZZP'er: "Ik ga onder meer voor de VVCS (Vereniging voor Contractspelers) de vrouwentak opbouwen. Heel interessant en leuk. Het is toch weer een volgende stap in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. We zitten nog echt in het beginstadium, alles moet nog vorm krijgen. Mijn ambitie was altijd al om in het vrouwenvoetbal actief te blijven en daar iets aan bij te dragen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!