OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie

0
OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie

De beslissingen van de UEFA ten aanzien van het (uit)spelen van de nationale competities, Europese competities en interlandvoetbal hebben gevolgen voor de OranjeLeeuwinnen.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman kan pas in september weer voor het eerst in actie komen. Uiteraard geldt ook voor de Europese agenda, dat deze afhankelijk is van de verdere ontwikkelingen van de coronapandemie. Ook hier geldt dat de adviezen van het RIVM worden opgevolgd: er wordt niet gevoetbald voordat het veilig is.

Voor de OranjeLeeuwinnen betekenen de besluiten van woensdag dat de oefeninterlands tegen België en Noorwegen, die gepland stonden voor respectievelijk 5 en 9 juni, komen te vervallen. De UEFA heeft nog geen besluit genomen over de nieuwe speeldata van het Europees kampioenschap 2021 in Engeland.

De eerstvolgende activiteit die nu op de agenda staat voor de spelersgroep van bondscoach Wiegman, is het EK-kwalificatietreffen in en met Rusland op vrijdag 18 september. Vier dagen later gevolgd door een thuiswedstrijd tegen Kosovo op dinsdag 22 september.

De resterende twee 'interlandwindows' voor de OranjeLeeuwinnen dit kalenderjaar zijn: 19-27 oktober en 23 november-1 december.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!