Zaakwaarnemer: Excelsior Barendrecht laat oog vallen op jonge aanvalster PSV neemt na dit seizoen afscheid van ervaren middenveldster OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax deelt twee contractverlengingen uit

Wiegman duidelijk: ''Je kunt niet twee eindtoernooien spelen in één zomer''

0
Wiegman duidelijk: ''Je kunt niet twee eindtoernooien spelen in één zomer''

De Olympische Spelen van Tokio zijn uitgesteld. De Spelen zullen nu in 2021 tijdens een nader te bepalen periode –maar uiterlijk in de zomer van dat jaar – plaatsvinden. Dat betekent dat het Olympisch avontuur van de OranjeLeeuwinnen nog op zich laat wachten.

"Ik vind het een hele verstandige beslissing. We hebben nu hele andere dingen aan ons hoofd. Het coronavirus is natuurlijk orde van de dag. Wereldwijd, ook hier in Nederland. En ik denk dat dat boven alles staat, dus ook boven de sport", reageert bondscoach Sarina Wiegman voor de camera van OnsOranje.

"Allereerst ben ik wel bij dat de Olympische Spelen niet helemaal gecanceld worden. En dat er dus een vooruitzicht is dat het volgend jaar gehouden wordt. Ik vind het ook heel goed dat het niet doorgaat", is de mening van de coach. "Dat kan gewoon niet."

"Dan zou je of zonder publiek moeten spelen of het wordt een gevaar voor de volksgezondheid, wat het nu zou zijn. De Olympische Spelen moeten een feestje zijn. Voor iedereen. Voor de sporters, voor de organisatie en ook voor onze fans en voor de fans wereldwijd. Dat kan nu gewoon niet", aldus Wiegman, die wel inziet dat het uitstellen van de Spelen een gevolg met zich meebrengt.

"Je kunt niet twee eindtoernooien spelen in één zomer. Dat is praktisch niet haalbaar. Dus de verwachting is wel dat het EK naar 2022 zal gaan. Die beslissing is nog niet genomen en die ligt bij de UEFA", aldus de bondscoach.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!