Wiegman duidelijk: ''De Olympische Spelen moeten een feest zijn''

0
Wiegman duidelijk: ''De Olympische Spelen moeten een feest zijn''

De Olympische Spelen van Tokio zijn uitgesteld. De Spelen zullen nu in 2021 tijdens een nader te bepalen periode –maar uiterlijk in de zomer van dat jaar – plaatsvinden. Dat betekent dat het Olympisch avontuur van de OranjeLeeuwinnen nog op zich laat wachten.

"Gisteren gaf ik het al aan. Met alles wat er nu in de wereld aan de hand is, is het nu niet het moment om over teleurstellingen of tegenvallers te spreken. De Coronacrisis die echt iedereen raakt, verdient nu onze aandacht en energie", spreekt bondscoach Sarina Wiegman.

"En dan spreek ik niet alleen voor mijzelf, ik weet dat de spelersgroep er ook zo over denkt. Begrijp me goed, dinsdag 22 juli – onze eerste Olympische wedstrijd – stond met rood omcirkeld in onze agenda. We hebben er onwijs naar toegeleefd. Maar de Olympische Spelen moeten een feest zijn voor sporters, fans en sportliefhebbers over de hele wereld. En dat zou het op dit moment zeker niet zijn geweest", is de duidelijke taal van de bondscoach.

Wiegman is blij dat iedereen weet waar we aan toe zijn: "Ik ben blij dat het IOC de gezondheid van de atleten en die van de hele internationale samenleving vooropstelt. En natuurlijk is het fijn dat we nu weten waar we aan toe zijn; uitstel, maar geen afstel."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!