KNVB komt met opheldering over corona-maatregelen en schetst scenario's

0
KNVB komt met opheldering over corona-maatregelen en schetst scenario's

De KNVB is dinsdag met opheldering gekomen over de corona-maatregelen. Het kabinet maakte maandagavond bekend dat alle evenementen waarop personen samenkomen tot 1 juni 2020 verboden worden.

De Nederlandse voetbalbond laat weten deze maatregelen te steunen, maar wil ook duidelijkheid. "Het ministerie van VWS bevestigt dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen ongewijzigd is gebleven, en dus loopt tot en met 6 april, en niet tot 1 juni zoals overal in eerste instantie te lezen was", schrijft de KNVB.

De bond schetst drie scenario's over het verdere verloop van de competities in Nederland: de competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek, De competities worden uitgespeeld na 30 juni (alleen betaald voetbal) (afhankelijk uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep) of de competities worden niet uitgespeeld.

"Het blijft een puzzel, en bovendien is zonder ingrijpen van de UEFA het uitspelen van de Europese nationale competities na 30 juni onmogelijk. Ook de UEFA is nog bezig met scenario’s. De uitkomsten daarvan zijn voor ons relevant omdat we als Nederlands voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met de andere competities", aldus de KNVB. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!