Auée: ''Weet dat ik in de eerste seizoenshelft niet zal worden opgeroepen''

0
Auée: ''Weet dat ik in de eerste seizoenshelft niet zal worden opgeroepen''

Marit Auée brak dit seizoen door bij PEC Zwolle. De jonge verdedigster vindt dat het snel is gegaan, zo geeft ze toe op de website van de Blauwvingers.

"Ik had aan het begin van het seizoen niet verwacht dat ik sta waar ik nu sta. Het is allemaal wel snel gegaan, maar ergens ook wel geleidelijk", vertelt Auée, die, als ze haar VWO-diploma haalt, naar een universiteit in Dallas gaat. "Hier ga ik mijn studie combineren met het voetbal. Al zo’n drie jaar heb ik met hen hierover contact en heb ik langzaamaan stappen gezet om daar naar toe te gaan."

"Om toe te worden gelaten tot een universiteit als buitenlander moet je een aantal testen maken, zodat zij een beeld kunnen schetsen van je schoolniveau en niveau van Engels. Als dat allemaal prima is, dan is het vooral heel veel papierwerk dat moet worden geregeld", legt ze uit. Auée weet dat een avontuur in de Verenigde Staten wel kan betekenen dat de kans dat ze in Oranje kan spelen kleiner is.

"Hier heb ik de afgelopen periode ook over gesproken met de nationale ploeg", geeft de verdedigster aan. "Ik weet ook dat ik in de eerste seizoenshelft niet zal worden opgeroepen, omdat dan de competitie in Amerika ontzettend druk is met drie wedstrijden per week. Dat is simpelweg niet te combineren met Oranje. De tweede seizoenshelft zal het aan de bondscoach liggen of ik word opgeroepen, dus dat wordt afwachten", aldus Auée.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!