Van Leer: ''Vroeger zei ik altijd dat vrouwen niet mogen voetballen''

0
Van Leer: ''Vroeger zei ik altijd dat vrouwen niet mogen voetballen''

Lieke Martens is alweer een tijdje gelukkig met Benjamin van Leer. In gesprek met Voetbal International gaat de doelman in op hun relatie en hoe Martens inmiddels bekender is dan de goalie.

Van Leer zit, als het even kan, op de tribune om zijn vriendin aan te moedigen. "Vroeger zei ik altijd dat vrouwen niet mogen voetballen. Dat was het eerste wat mijn moeder zei toen Lieke voor het eerst bij mijn ouders kwam", blikt hij terug. Dat ze allebei betaald voetbal spelen, zorgt voor voor- en nadelen.

Een van de voordelen is dat de twee elkaar goed begrijpen, zo vertelt Van Leer. "Op mijn eerdere mening over vrouwenvoetbal ben ik teruggekomen; dat kan ook moeilijk anders. Die tak is zo groot geworden", vervolgt de doelman. Martens is inmiddels bekender dan Van Leer: "Dat vind ik niet erg."

"Wat dat betreft zijn we hetzelfde. Ik hoef niet zo nodig gezien te worden als de keeper, de profvoetballer. Ben liever gewoon Benjamin uit Houten. Maar ja… toen we laatst in Barcelona over straat liepen en iemand weer zei: ''Kijk, dat is de vriend van Lieke'', besefte ik wel dat het hoog tijd is dat ik weer tussen die palen kom te staan", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!