OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

Drachtster Boys/HR Piping VR1 zeker van plaats in de Play-offs

0
Drachtster Boys/HR Piping VR1 zeker van plaats in de Play-offs

Na de indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de plotseling overleden 65-jarige Sippie Postma, moeder van Annie Postma (speelster van Dr. Boys VR2) ging de wedstrijd tussen de nummer 1 en de nummer 9 van start.

Traditioneel een wedstrijd met veel doelpunten en dat was deze keer niet anders. Alleen waren de doelpunten eenzijdig verdeeld. Maar liefst 7-1 werd het voor de Drachtster ploeg van coach Symen Abe Hoekstra. De 1-0 was een perfect uitgevoerde lob van Jessie Prijs op de weg sprintende Esther van Toledo die koeltjes afrondde. De 2-0 werd gemaakt door Marije Procee die een scherpe bal van Lisanne Kempe kon intikken bij de 2e paal. De 3-0 werd gemaakt door wederom Esther van Toledo die door een woud van speelsters de bal kon in schieten. Bij de 4-0 kwam de hoge lange pass van Rianne Mulder uit het achterveld. De bal werd opgepikt door Daphne de Jong die keepster Daniëlle van de Bos passeerde. Dit was tevens de ruststand

Na de rust werd de 5-0 gescoord door wederom Daphne de Jong die na een schijnbeweging het net wist te vinden. Doordat een wissel niet goed uitgevoerd werd, stonden de vrouwen van Drachtster Boys/HR Piping niet meteen goed. Jaimy Visser profiteerde en maakte de eretreffer voor Os Lusitanos. Daarna scoorde Jessie Prijs nog tweemaal. De 6-1 middels een een-twee met Esther van Toledo en het laatste doelpunt ontstond uit een ingestudeerde vrije trap. Wederom op aangeven van Esther van Toledo scoorde Jessie Prijs.

Nu de play-offs zijn bereikt, wordt het zaak om zo hoog mogelijk te eindigen om daarmee een eventueel thuisvoordeel te realiseren. Immers de nummer 1 speelt tegen de nummer 4 van de eindstand en start met een uitwedstrijd de halve finale van het Kampioenschap van Nederland. Dan valt hoe dan ook de beslissing altijd in Drachten.

Maar eerst volgende week vrijdagavond dé kraker uit tegen KTP Nieuw Roden VR1 om een plek in de finale van de landelijke KNVB beker. Aanvang 20.30 uur Sporthal de Hullen te Roden.

Foto via: Tibbesma Fotografie

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!