Zaakwaarnemer: Excelsior Barendrecht laat oog vallen op jonge aanvalster PSV neemt na dit seizoen afscheid van ervaren middenveldster OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax deelt twee contractverlengingen uit

Rechtszaak tussen Team USA en Amerikaanse bond gaat om miljoenen

0
Rechtszaak tussen Team USA en Amerikaanse bond gaat om miljoenen

Speelsters van de Verenigde Staten en vertegenwoordigers van de Amerikaanse voetbalbond deelden donderdag moties in voor een kort geding in de lopende rechtszaak over gelijke beloningen.

De Amerikaanse voetbalbond streeft naar afwijzing van de rechtszaak, terwijl de speelsters ingingen op de totale achterstallige betalingen. Het gaat om iets meer dan 60 miljoen dollar in de 'Equal Pay Act class', zo melden verschillende media. Het proces begint in mei.

In een verklaring geeft de Amerikaanse voetbalbond aan dat speelsters collectief onderhandelden over de huidige deal, maar Molly Levinson, woordvoerder van de speelsters van Team USA, verwerpt dat in een verklaring. "In de meest recente onderhandelingen zei de voetbalbond herhaaldelijk dat gelijke salarissen geen optie was."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!