OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

''Ik was aan het trainen en werd per direct van het veld gehaald''

0
''Ik was aan het trainen en werd per direct van het veld gehaald''

Ajax komt met een inspirerende campagne: BeFire. "De weg naar succes is niet gemakkelijk en kent ook dieptepunten. Ook speelsters van de Ajax hebben moeilijke momenten meegemaakt, maar door in zichzelf te blijven geloven zijn zij daar juist sterker van geworden", schrijft Ajax.

In de nieuwe BeFire campagne deelt elke speelster haar 'BeFire moment', om op die manier jonge fans te inspireren en te laten zien dat tegenslagen je ook sterker kunnen maken. Marjolijn van den Bighelaar blikt terug op een ernstige rugblessure.

"Bij mijn vorige club (PSV, red.) heb ik een ernstige rugblessure gehad. Deze blessure liep ik op tijdens een wedstrijd toen ik een knietje in mijn rug kreeg. Ik had erg veel last van mijn rug, maar ik bleef toch voetballen", vertelt ze. Uiteindelijk bleek dat een rugwervel van Van den Bighelaar op breken stond.

"Ik was aan het trainen en werd per direct van het veld gehaald. Ik heb twaalf weken lang een gipskorset gehad. De dokter zei dat ik waarschijnlijk nooit meer kon voetballen, maar ik heb gelijk gezegd dat ik zou terug komen op het veld. Uiteindelijk ben ik ervoor blijven vechten en met een fantastisch resultaat, want nu speel ik sinds 2013 voor Ajax, mijn droomclub", aldus Van den Bighelaar.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!