OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

Assistent-bondscoach Veurink blijft OranjeLeeuwinnen trouw

0
Assistent-bondscoach Veurink blijft OranjeLeeuwinnen trouw

Arjan Veurink heeft zijn contract met de KNVB tot en met de zomer van 2023 verlengd. De 33-jarige Ommenaar is sinds januari 2017 de rechterhand van bondscoach Sarina Wiegman bij de OranjeLeeuwinnen.

In die periode pakten de Leeuwinnen in 2017 de Europese titel en afgelopen zomer werden ze in Frankrijk vice-wereldkampioen. Eerder was Veurink hoofdcoach bij FC Twente. Met dit team werd hij viermaal landskampioen, veroverde hij eenmaal de KNVB Beker en was hij actief in de UEFA Women’s Champions League.

Nico-Jan Hoogma, technisch directeur van de KNVB: "Arjans kwaliteiten als assistent-bondscoach staan buiten kijf, daarnaast kent hij ook nog eens alle ins en outs van het meiden- en vrouwenvoetbal. Daarmee heeft hij wat ons betreft een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van de sport in Nederland. We hebben er daarom ook bewust voor gekozen om hem voor langere tijd aan ons te binden. Op die manier houden we niet alleen continuïteit in de staf, maar ook 'in de breedte'."

De technische leiding van de OranjeLeeuwinnen bestaat momenteel uit bondscoach Sarina Wiegman, assistenten Arjan Veurink en Arvid Smit, keeperstrainer Erskine Schoenmakers en inspanningsfysioloog Niels de Vries.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!