OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

Nederlandse zaalvoetbalsters beginnen EK-route in Moldavië

0
Nederlandse zaalvoetbalsters beginnen EK-route in Moldavië

De Nederlandse zaalvoetbalsters weten welke route ze moeten volgen, willen ze zich kwalificeren voor het Europees kampioenschap in 2021. De eerste opdracht: poulewinnaar worden in een groep met gastland Moldavië, Armenië en Bosnië Herzegovina.

De zogenaamde 'Preliminary round' vindt plaats tussen 5 en 10 mei. Mocht het Oranje van bondscoach Niña George-Koek zich als nummer één plaatsen voor de volgende ronde, dan wachten Rusland, Hongarije en Wit-Rusland in de Main round. 

De poulewinnaar van die groep plaatst zich dan uiteindelijk voor het tweede vrouwen EK, dan in februari 2021 wordt gespeeld. In totaal plaatsen zich vier landen voor het eindtoernooi.

"Bosnië is een nieuwkomer in het vrouwen zaalvoetbal en verder staan Armenië en Moldavië qua ranking net onder ons. Los daarvan, denk ik dat we een goede kans maken om eerste te worden. We zijn het aan onze stand verplicht. Dat is gebaseerd op de meest recente resultaten, tegen op papier sterkere tegenstanders", blikt George-Koek vooruit op de website van OnsOranje.

De voorbereidingen voor het toernooi in Moldavië vinden voornamelijk plaats in april. Dan staan veel trainingen op het programma en spelen de vrouwen twee interlands in Rotterdam, tegen België.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!