Wiegman zet zich in: ''Kan het niet vaak genoeg zeggen: zijn er nog niet''

0
Wiegman zet zich in: ''Kan het niet vaak genoeg zeggen: zijn er nog niet''

De KNVB en ING zetten zich de komende jaren samen in om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen en te professionaliseren. Het moet ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal.

De gezamenlijke ambitie is dan ook om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken de KNVB en ING gezamenlijk aan een groei van 25% naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25% meer vrouwelijk kader bij amateurclubs.

Sarina Wiegman, bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, is vanaf 14 februari 2020 de ambassadeur meiden- en vrouwenvoetbal. Ze is een inspiratiebron voor veel voetballiefhebbers en juist daarom past zij zo goed bij de ambities en de plannen die de KNVB en ING hebben. 

"Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. De volgende stap die we willen zetten, is dat er voor ieder meisje, voor iedere vrouw, een plek is in het voetbal. Binnen of buiten het veld. En het is supermooi dat ING en de KNVB hier vol op willen inzetten", laat de bondscoach weten.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!