Zaakwaarnemer: Excelsior Barendrecht laat oog vallen op jonge aanvalster PSV neemt na dit seizoen afscheid van ervaren middenveldster OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax deelt twee contractverlengingen uit

Bristol Vrouwen 1 heeft alles in eigen hand

0
Bristol Vrouwen 1 heeft alles in eigen hand

Er breken spannende tijden aan voor beiden damesteams van Bristol Vrouwen. Het tweede is zo goed als kampioen en het eerste team blijft nog steeds de ranglijst aanvoeren in de hoofdklasse.

De prijs voor promotie naar de eredivisie gaat tussen de Roosendaalse formatie en die van Mazzelstars uit Zoetemeer. Woensdag moest het team het opnieuw opnemen tegen HBSS. Het bleek wederom een lastige tegenstander. Het team kwam met een iets andere bezetting binnen de lijnen in sporthal de Roos. De bezoekers kwamen diep in de eerste helft op een voorsprong, en dat was even schrikken.

De deuren gingen onmiddellijk op slot en er was nauwelijks een doorkomen aan. Het tempo was veel te laag waardoor het gaatje nauwelijks gevonden kon worden. Toch was het Corina Luijks die de keepsters wist te passeren. Lang was het niet genieten want HBSS nam het heft in handen en kwam wederom op voorsprong. Vlak voor tijd was het weer topschutter Luijks die de trekker overhaalde en de ruststand op 2-2 bepaalde.

In de tweede helft werd er wat feller gestart en was het initiatief voor Bristol. Geschrokken van de goede tegenstand moest het van een ander vaatje tappen. Met nog acht minuten op de klok werd vanuit de counter de overwinning binnen gehaald. Dankzij goede reddingen van o.a. Jade Massing kon Corina Luijks en Rivke de Draaier (2x) de drie punten in eigen huis houden.

De komende drie wedstrijd zal waarschijnlijk de competitie beslist worden. Den Haag uit volgende week en dan 11 maart de absolute kraker tegen Mazzelstars thuis.

Foto via: Luc van Leeuwe

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!