Saestum komt niet in de problemen tegen Woezik

0
Saestum komt niet in de problemen tegen Woezik

Eindelijk was het weer zo ver. Na een lange winterstop en twee nuttige oefenwedstrijden mochten de vrouwen van Saestum weer op voor het echte werk. De competitiewedstrijd tegen Woezik stond namelijk op het programma, de koploper tegen de hekkensluiter. In de eerste seizoenshelft won Saestum op bezoek in Wijchen met 0-9. Woezik heeft echter een nieuwe trainer en een winterstop kan wonderen doen, dus Saestum moest scherp aan de aftrap verschijnen.

Dat gebeurde niet. Ondanks dat Saestum vroeg op voorsprong kwam door een mooi afstandsschot van Lisanne Hogeveen, was het spel niet scherp genoeg. Duels werden verloren, maar ook aan de bal zagen we nog niet het Saestum van voor de winterstop. Dit gaf Woezik hoop en in de 22ste minuut resulteerde dit in de gelijkmaker. Die stand stond niet lang op het bord, want één minuut later was daar alweer de voorsprong voor de Saestumvrouwen. Franca van de Kuilen bekroonde haar rentree met een doelpunt. Geen mooie goal, maar ook die tellen!

Hierna pakte Saestum de draad wat beter op. Niet veel later viel ook de 3-1, met wat geluk. Lisanne Hogeveen zette goed door aan de rechterkant van het veld en veroverde de bal, waarna haar voorzet in eigen goal werd gewerkt. Nog voor rust kwam Saestum op een 4-1 voorsprong, toen Simone van de Weerd een vrije trap op de rand van de 16 binnenschoot.

Na rust stond er een beter Saestum op het veld. Er werd meer vooruit gevoetbald en we wisten elkaar beter te vinden. Dit leidde minder tot grote kansen, maar het veldspel verbeterde wel. Pas in de 74ste minuut resulteerde het verbeterde spel in een doelpunt. Met een aanval die van achteruit begon, combineerde de ploeg uit Zeist razendsnel naar de andere kant van het veld. Rechtsback Christy Willigenburg was mee opgestoomd en leverde de voorzet die Moisa Verkuyl kon binnentikken. Ook zij bekroonde haar rentree met een goal.

Niet veel later kreeg Saestum een penalty na een overtreding op Katoucha Patra. Simone van de Weerd bleef rustig en bepaalde de eindstand op 6-1. De gemoederen liepen hierna nog wat op en ook het publiek liet zich vanaf de tribune wat vaker horen, maar de vrouwen van Saestum kwamen niet meer in de problemen.

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Eindhoven op het programma. In de eerste wedstrijd van het seizoen wist Saestum met 3-1 te winnen, maar de ploeg uit Eindhoven staat niet voor niets op een knappe tweede plaats. Zij zullen de achterstand van 6 punten willen verkleinen, wij willen die voorsprong natuurlijk vergroten. Op naar een echte kraker dus!

Tekst: Saestum

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!