PSV presenteert CAO: ''Mooie dag voor het vrouwenvoetbal''

0
PSV presenteert CAO: ''Mooie dag voor het vrouwenvoetbal''

Groot nieuws vanuit Eindhoven. De speelsters van PSV hebben per 1 juli 2020 een op maat gemaakte collectieve arbeidsovereenkomst (CAO). PSV volgt hiermee Ajax op, dat al eerder een op maat gemaakte CAO presenteerde.

Dinsdagochtend ondertekenden alle betrokkenen namens PSV, FBO, ProProf en VVCS een verbintenis waarmee de speelsters voorwaarden en rechten hebben die vallen onder een arbeidscontract.

"Het is een mooie dag voor het vrouwenvoetbal. We zijn hiermee weer een stap verder in de richting met de voorwaarden die we ooit met de mannen hebben afgesproken. De speelsters krijgen daardoor meer zekerheid wat betreft het tekenen van contracten", reageert Peter Fossen, die namens de PSV-directie betrokken is bij de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal, op de website van de Eindhovense club.

Manager vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers wil het belang van de CAO benadrukken: "Het is een belangrijke stap voor de club en speelsters, waarbij voor alle betrokkenen de zaken contractueel nog beter zijn geregeld en vastgelegd."

PSV volgt met deze stap Ajax, dat in juni 2019 een op maat gemaakte CAO presenteerde voor de vrouwentak. "We zijn de tweede club in Nederland met een CAO en dat is een mooie stap in het vrouwenvoetbal. Als je kijkt naar andere landen zoals Spanje, dan zie je dat het daar niet zo goed geregeld is als hier. En door deze overeenkomst kunnen we ons nu nog beter gaan richten op het voetbal", aldus Katja Snoeijs, die als lid van de spelersraad bij het proces is betrokken en bij het tekenmoment aanwezig was.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!