Matchcenter | Live: Inhaalwedstrijd tussen FC Twente en Ajax Hoogsteder selecteert 21 speelsters voor oefeninterlands Oranje O23 Oranje O19 reist met 23 speelsters af naar Spanje voor oefenduels Wiegman duidelijk: ''Er kan een streep door deelname aan de Spelen'' Weerden vol vertrouwen: ''We zijn in de race voor alle prijzen''

BREAKING | PSV maakt 'belangrijke stap' met CAO voor speelsters

( 0 reacties)
BREAKING | PSV maakt 'belangrijke stap' met CAO voor speelsters

Groot nieuws vanuit Eindhoven. De speelsters van PSV hebben per 1 juli 2020 een op maat gemaakte collectieve arbeidsovereenkomst (CAO). PSV volgt hiermee Ajax op, dat al eerder een op maat gemaakte CAO presenteerde.

Dinsdagochtend ondertekenden alle betrokkenen namens PSV, FBO, ProProf en VVCS een verbintenis waarmee de speelsters voorwaarden en rechten hebben die vallen onder een arbeidscontract.

De Eindhovense club omschrijft de bindende CAO als een belangrijke stap in de professionalisering van het vrouwenvoetbal in het algemeen en in het bijzonder binnen PSV. In de op maat gemaakte CAO staan minimumvoorwaarden over onder meer het salaris, vakantiedagen en doorbetaling tijdens langdurige blessures of onvoorzien verzuim. Deze komen in grote lijnen overeen met voorwaarden die mannelijke spelers bij PSV hebben.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!