Kadoelen MO17-1 wint topper bij ADO'20

0
Kadoelen MO17-1 wint topper bij ADO'20

Deze zaterdag reisde Kadoelen voor de lastige uitwedstrijd af naar Heemskerk voor de wedstrijd tegen de nummer drie ADO'20 waarvan in de heenwedstrijd in blessuretijd pas de 1-0 werd gescoord.

Na een aftastende fase kan Kadoelen na elf minuten tot twee keer toe uitbreken maar helaas is de eindpass niet goed zodat de keepster van ADO'20 Britt beide malen redding kan brengen. Na zeventien minuten stuurt laatste vrouw Elke met een fraaie trap Jiske weg aan de rechterkant. Deze kapt keepster Britt uit en schiet met links de 0-1 binnen. Acht minuten later is het Jiske die Precious weg stuurt en alleen ten koste van een overtreding binnen de 16 tegen gehouden kan worden. Scheidsrechter van Loenen kan niks anders doen dan naar de stip te wijzen. Helaas schiet dezelfde Precious op de paal en gaat ook de rebound er niet in.

Vier minuten hierna is ADO'20 voor het eerst gevaarlijk. Al dan niet in buitenspelpositie passeert de nummer 14 een paar tegenstanders maar mede dankzij goed verdedigen van Juul gaat haar schot net naast. Omdat een tweetal overtredingen op de doorgebroken Precious ditmaal onbestraft blijven en Amy bij een overtalsituatie niet ziet dat Precious is meegelopen, gaan beide natgeregende teams met 0-1 de kleedkamer opzoeken.

Het eerste gevaar in de tweede helft is na een minuut of tien voor ADO'20 als een vrije trap door iedereen wordt gemist. Twee minuten later kan keepster Britt een afstandsschot van Floor niet onder controle brengen maar is Jiske net te laat voor de rebound. Ook een mooie combinatie tussen Madelief, Chevarie en Precious sterft in schoonheid. Na 56 minuten belandt een vrije trap van de beste ADO'20-speelster Liselotte achter de Kadoelen-verdediging en schiet Melissa van dichtbij over.

Daarna beginnen de krachten een beetje weg te vloeien bij ADO'20 en krijgt Kadoelen door Chevarie, Floor en Precious diverse mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien maar gebeurt dit niet. Vier minuten voor tijd is het uiteindelijk Precious die vanuit een moeilijke hoek prachtig de 0-2 binnen schiet. In de blessuretijd schiet Saar namens ADO'20 nog op doel maar dit is een makkelijke prooi voor Isabella. Zo behaalt Kadoelen een verdiende overwinning en blijft het koploper.

Foto en tekst: Merlijn Rademaker

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!