Van Dongen: ''Of ik als voetballer terug kom naar Amsterdam?''

1
Van Dongen: ''Of ik als voetballer terug kom naar Amsterdam?''

Merel van Dongen verruilde de Nederlandse velden in 2018 voor een Spaans avontuur: ze tekende bij Real Betis. De verdedigster heeft enorm veel (bij)geleerd in Spanje, zo geeft Van Dongen aan in gesprek met Ajax1.nl.

"De Nederlandse competitie loopt simpelweg achter op de Spaanse competitie", is de international eerlijk. Bij Real Betis speelt Van Dongen op een hoger niveau: "Waardoor ik mezelf weer kan ontwikkelen om bij het Nederlands elftal in de basis te komen." Met Real Betis speelt ze namelijk tegen clubs als FC Barcelona en Atlético Madrid. "Dat niveau heb je in Nederland niet."

De verdedigster denkt eraan om over een aantal jaar terug te keren bij 'haar' club Ajax. "Of ik als voetballer terug kom naar Amsterdam? Waarschijnlijk wel. Je weet het natuurlijk nooit, maar die intentie heb ik zeker."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 Feb 2020 om 02:13
    Tsja, sommige buitenlandse leagues zijn veel verder dan de Nederlandse. Dat roepen fans al een tijdje maar dat wordt dan afgedaan als 'zeuren' en 'haat'... De KNVB en clubs wijzen de vinger naar elkaar waneer het komt over wie de NL league moet bekostigen. Jammer dat spelers zoals het PSV aanvalsduo Snoeijs en Smits op dit niveau hier blijven spelen. Die hadden op hun leeftijd nu al in het buitenland moeten voetballen op een veel hoger niveau. Dat zou een hoog kwalitatieve broodnodige aanwinst in de breedte voor Oranje zijn geweest. Goede vervangers voor Roord, Beerensteyn en Miedema. Hoop dat Wiegman dit aanvalsduo een kans geeft zich te bewijzen tegen een zwakkere tegenstander. Misschien heeft zij connecties in het buitenland, de ontwikkeling van die meiden is in het voordeel van Oranje...