Schouwstra ambitieus: ''In de toekomst zou ik graag mijn TC1 willen halen''

0
Schouwstra ambitieus: ''In de toekomst zou ik graag mijn TC1 willen halen''

Chantal Schouwstra is sinds deze zomer speelster van VV Alkmaar. De verdedigster verruilde SC Heerenveen voor de Alkmaarse club in de jacht op speelminuten. Bij de Alkmaarse club krijgt ze niet alleen de mogelijkheid om veel minuten te maken: Schouwstra is namelijk ook coach van het Onder 15-team.

"Het is een leuke groep met enthousiaste meiden. De meiden zijn erg bezig met hun eigen ontwikkeling en hebben de wil om beter te worden. Daar werken ze iedere dag aan en dat houdt elkaar scherp en mij als trainster ook", vertelt Schouwstra op de website van VV Alkmaar. 

"Sommige meiden doen het erg goed en krijgen de kans om mee te trainen bij de O17. Hier worden ze uitgedaagd om zich te meten met een nog hoger niveau", vervolgt ze. "De meeste speelsters zijn rond de 14 jaar en voor hen is het belangrijk dat ze school, reizen, en hun sociaal leven in combinatie met voetballen goed plannen."

"Er wordt veel gevraagd op zo’n jonge leeftijd maar als je wat wilt bereiken met voetbal, dan moeten deze factoren in balans zijn om goed te kunnen presteren op het veld", weet ze. Schouwstra is ook nog actief bij De Foresters in Heilo, waar ze de MO19 traint en Hoofd Jeugdopleiding voor alle meidenteams binnen de club is. "In de toekomst zou ik graag mijn TC1 willen halen", besluit de verdedigster.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!