BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli

Groenen nieuwe ambassadeur Johan Cruyff Foundation

0
Groenen nieuwe ambassadeur Johan Cruyff Foundation

Jackie Groenen is de nieuwe ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation. Het is algemeen bekend dat de Nederlandse middenveldster groot fan is van Johan Cruijff.

"Soms is iets heel logisch. Onvermijdelijk. Is 1 plus 1 vanzelfsprekend 3. Hij droeg nummer 14 met trots en zij doet dat ook. Voetbal was zijn lust en z’n leven. Ook zij is er dag en nacht mee bezig", schrijft de Foundation op de website.

Groenen zelf is enthousiast: "Ik verheug me op de samenwerking met de Johan Cruyff Foundation. Met name het enthousiasme van gehandicapte kinderen wanneer ze de kans krijgen om te bewegen en met elkaar te sporten werkt enorm aanstekelijk en motiverend", geeft de nummer veertien aan. "Ik gun het iedereen om net zo van sport te genieten als ik zelf doe! Samen met de Cruyff Foundation ga ik hieraan werken."

Directeur Niels Meijer is blij met het ambassadeurschap van Groenen. "Jackie is de inspiratiebron en een voorbeeld voor jonge meisjes die dromen van een mooie voetbalcarrière. We weten dat Jackie van jongs af aan al groot fan is van Johan, ze heeft een geweldige energie en tilt het Nederlandse voetbal naar een hoger niveau. We hebben mooie plannen voor de nabije toekomst", aldus Meijer.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!