BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli

‘Driemaal’ winst voor Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen KTP Nieuw Roden VR1

0
‘Driemaal’ winst voor Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen KTP Nieuw Roden VR1

‘Driemaal’ winst in een wedstrijd? Kan dat? Jazeker, allereerst de 1-7 overwinning op KTP Nieuw Roden VR1, dan de koppositie in de Eredivisie overnemen van Team Alkmaar VR1 wat gelijk speelde tegen Drs. Vijfje VR1 en als derde winstpunt de scores van Sieta de Vries en Amber Werkman die, net als vorige week Rianne Mulder, hun eerste Eredivisie-doelpunt maakten. Een zeer succesvolle avond dus voor de Drachtster vrouwen van Symen Abe Hoekstra.

De wedstrijd tussen beide teams had een wat eenzijdig karakter. Drachtster Boys/HR Piping was constant naar voren aan het drukken en KTP concentreerde zich op de verdediging en probeerde via de counter gevaar te stichten op het doel van keepster Richelle Gordijn. (Anna Reitsma was niet geheel fit) Dat lukte in de 1e helft maar eenmaal maar Richelle Gordijn hield haar doel schoon. Toch 0-3 ruststand door drie mooi uitgespeelde, ingestudeerde spelsituaties. 0-1 door Aafke de Hoek, 0-2 Lisanne Kempe en 0-3 Jessie Prijs.

In de tweede helft was het spelbeeld ongewijzigd met dien verstande dat KTP Nieuw Roden er iets vaker uitkwam met de beste kans voor Mariel Miedema die na onachtzaamheid in de DFT defensie een bijna niet te missen kans kreeg echter Gordijn bracht met behulp van Aafke de Hoek redding. Na de 0-4 van Sieta de Vries en de 0-5 van Amber Werkman kwam dan toch de eretreffer voor KTP. Amber Bandringa verraste (inval) keepster Anna Reitsma met een verdekt schot; 1-5. Afsluitend brachten Jessie Prijs (1-6) en Lisanne Kempe (1-7) de eindstand op het scorebord.

Aanstaande vrijdag, 31 januari, speelt Drachtster Boys/HR Piping de laatste wedstrijd in de landelijke beker (poulefase) tegen Exstudiantes Zwolle VR1 . Dit alles in de SNIJ Noordhal om 20.30 uur. Bij een gelijkspel of winst (klein verlies mag ook) is plaatsing voor de halve finale van de Landelijke beker een feit.

Foto via: Tibbesma Fotografie

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!