Nuttige oefenwedstrijd RVVH in Nuenen

De vrouwen van RVVH namen de kilometers voor lief om te oefenen tegen zondag hoofdklasser RKSV Nuenen. Na een nuttige 90 minuten stond er 0-2 op het scorebord.

Het vinden van oefentegenstanders van niveau is niet altijd even makkelijk. RKSV Nuenen was bereid om RVVH op een zaterdag te ontvangen op het prachtige sportpark 'De Oude Landen'.

Op het oog was het een gelijkwaardige wedstrijd maar een objectieve analyse wees uit dat RVVH bijna 70% balbezit had. De eerste helft had de Ridderkerkse ploeg een licht overwicht maar wist dat pas in de 45e minuut om te zetten in een voorsprong. Een crosspass van Fu-sang Pott werd door Sharella Hunt strak voorgegeven op Manuela Grootenboer die de 0-1 ingleed.

Na de rust waarin iedereen even op kon warmen nam RVVH het heft in handen en zette Nuenen vol onder druk. In de 71e minuut was het iris Zoon die met een vrije trap van links het hoofd van Grootenboer wist te bereiken. Die kopte feilloos de 0-2 in het net. Het was aan de, meer dan prima keepende, Brabantse keepster te danken dat RVVH de voorsprong niet verder kon uitbouwen. Sporadisch kon Nuenen een uitval richting RVVH doel doen. Echter zonder echte kansen te creëren.

Voor beide ploegen was het een nuttige exercitie. RVVH kon verschillende systemen uit proberen en Nuenen kon zich meten met een sterkere ploeg en deed dat met verve.

Voor RVVH maakte Tara de Rover haar debuut. De Rover is overgekomen van het opgeheven SteDoCo.