Hoogsteder selecteert 21 speelsters voor oefeninterlands Oranje O23 Oranje O19 reist met 23 speelsters af naar Spanje voor oefenduels Wiegman duidelijk: ''Er kan een streep door deelname aan de Spelen'' Weerden vol vertrouwen: ''We zijn in de race voor alle prijzen'' Wiegman maakt selectie voor Tournoi de France bekend; tweetal keert terug

FIFA komt met rapport: Transferbedragen vrouwenvoetbal groeien

( 0 reacties)
FIFA komt met rapport: Transferbedragen vrouwenvoetbal groeien

Clubs betaalden in 2019 meer geld voor speelsters dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit het rapport over de transfermarkt van wereldvoetbalbond FIFA.

De FIFA maakte een rapport over de transfermarkt van het mannenvoetbal en een over het vrouwenvoetbal. Daarin zijn de verschillen duidelijk zichtbaar. Hoewel clubs in 2019 meer geld neertelden voor speelsters dan in 2018, vallen die bedragen nog altijd in het niet in vergelijking tot de bedragen bij het mannenvoetbal.

Afgelopen jaar gaven clubs 652.032 Amerikaanse dollar (omgerekend 589.000 euro) uit aan speelsters. Dat is een toename van 16,3 procent. In het mannenvoetbal bedroeg de totale transferwaarde echter 7,35 miljard dollar.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!