Matchcenter | Live: Inhaalwedstrijd tussen FC Twente en Ajax Hoogsteder selecteert 21 speelsters voor oefeninterlands Oranje O23 Oranje O19 reist met 23 speelsters af naar Spanje voor oefenduels Wiegman duidelijk: ''Er kan een streep door deelname aan de Spelen'' Weerden vol vertrouwen: ''We zijn in de race voor alle prijzen''

SC Heerenveen neemt afscheid van doelvrouw; Spaans avontuur wacht

( 0 reacties)
SC Heerenveen neemt afscheid van doelvrouw; Spaans avontuur wacht

Na Niagara Falls - New York, Fort Myers – Florida en een korte tussenstop bij SC Heerenveen wordt Tenerife de nieuwe bestemming voor Shania van Nuland. De talentvolle keepster, nog altijd pas 22 jaar, tekende er deze week een contract dat haar full-prof maakt in de Spaanse profcompetitie.

Van Nuland, uit het Brabantse Vinkel, werd drie maal uitgeroepen tot best defensive player in de Amerikaanse collegecompetitie en werd USA-kampioen met de profs van Western New York Flash. Op Tenerife wordt zij gehaald om haar organisatie- en meevoetballende kwaliteiten, om zo de ploeg een impuls te geven in de strijd tegen degradatie in de Segunda Pro.

De nieuwe coach, deze winter overgekomen van Valencia, heeft deze week ook twee internationals van Panama aan zich weten te binden. Vandaag viel het vliegticket van de club op de mat en donderdag in alle vroegte vertrekt Van Nuland al naar Tenerife. Het profcontract is reeds geregistreerd bij de Spaanse bond, dus als het even meezit is de goalie zondag al speelgerechtigd.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!