Wow! Al 17.000 kaarten verkocht voor wedstrijden Tournoi de France

0
Wow! Al 17.000 kaarten verkocht voor wedstrijden Tournoi de France

Op donderdag 16 januari is de kaartverkoop voor het Tournoi de France begonnen. Het toernooi wordt georganiseerd door Franse voetbalbond ter ere van vijftig jaar vrouwenvoetbal in het land.

In een paar dagen zijn er al 17.000 kaarten verkocht voor de wedstrijden, zo meldt het Franse medium VDN. Tijdens het toernooi keren de OranjeLeeuwinnen terug naar het Noord-Franse Valenciennes, waar de vice-wereldkampioen afgelopen zomer twee WK-duels speelde en de fans de stad oranje kleurden.

Brazilië is woensdag 4 maart 2020 (19.00 uur) de eerste tegenstander in Stade de Hainaut in Valenciennes. Zaterdag 7 maart 2020 (19.00 uur) wacht dan een uitstapje naar de havenstad Calais, waar Nederland het opneemt tegen Canada. Vervolgens keert de selectie van bondscoach Sarina Wiegman dinsdag 10 maart 2020 (21.00 uur) terug naar Valenciennes voor de derde en laatste wedstrijd tegen gastland Frankrijk.

De Franse voetbalbond organiseert het toernooi ter ere van vijftig jaar vrouwenvoetbal in het land. Ook in 1995, bij het 25-jarig bestaan, stond dit toernooi op de agenda. Voor de Oranjevrouwen komt het toernooi in Frankrijk in plaats van de Algarve Cup, waar Nederland de afgelopen jaren een van vaste deelnemers was.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!