Arsenal gaat in Londense derby tegen Chelsea hard onderuit

0
Arsenal gaat in Londense derby tegen Chelsea hard onderuit

Vanmiddag stond op Meadow Park de topper tussen Arsenal en Chelsea op het programma. De Londense derby eindigde in het voordeel voor Chelsea. The Blues wonnen met maar liefst 4-1.

Arsenal begon met Jill Roord, Daniëlle van de Donk en Vivianne Miedema in de basis, maar kon geen vuist maken tegen de stadsgenoot. Na tien minuten voetballen lag de bal namelijk al achter Manuela Zinsberger. Op aangeven van Guro Reiten scoorde Beth England.

Drie minuten later was het opnieuw raak. Aanwinst Sam Kerr tekende voor haar eerste Chelsea-doelpunt, door een voorzet van Jonna Andersson binnen te koppen. Nog voor rust werd het 3-0 voor de ploeg van trainer Emma Hayes.

Sophie Ingle scoorde op schitterende wijze. De middenveldster nam de bal vol op de slof op zo'n 25 meter van het doel en passeerde Zinsberger. Daardoor stond er na iets meer dan 45 minuten spelen 0-3 op het scorebord.

Na de thee werd er nog twee keer gescoord. Waar Reiten eerder aangeefster was, pikte zij in de 68e minuut een doelpuntje mee. Invalster Beth Mead deed een kwartier voor tijd nog wat terug, maar kon niet voorkomen dat Arsenal met 1-4 verloor.

Scoreverloop:

Arsenal 1-4 Chelsea

10' 0-1 Beth England

13' 0-2 Sam Kerr

20' 0-3 Sophie Ingle

68' 0-4 Guro Reiten

71' 1-4 Beth Mead

Opstelling Arsenal: Zinsberger, Williamson, Quinn (58' Evans), Schnaderbeck, McCabe, Little, Wälti, Roord, Van de Donk, Nobbs (58' Mead), Miedema

Opstelling Chelsea: Berger, Andersson, Mjelde, Bright, Eriksson, Ingle, Cuthbert, Kerr (85' Spence), Ji, Reiten (81' Blundell), England

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!