Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint het Open Fries Kampioenschap zaalvoetbal

0
 Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint het Open Fries Kampioenschap zaalvoetbal

De voorronde van het OFK op donderdag 9 januari verliep voor de Drachtster vrouwen volgens plan. Vijf wedstrijden gewonnen en geen tegendoelpunten. Dus op naar de finales op zaterdag 11 januari waar eerst weer in een poule van vier ploegen gespeeld werd. De beste twee teams per poule gingen door naar de kwartfinale.

Ook die poulefase werd goed doorstaan met drie overwinningen. Echter in de laatste wedstrijd moest keepster Anna Reitsma met rood het veld verlaten vanwege een overtreding op een doorgebroken speelster. Aangezien Drachtster Boys/HR Piping VR1 geen reservekeepster mee had werd in de kwartfinale speelster Daphne de Jong inval-keepster. Deze wedstrijd tegen Oranje Nassau VR1 werd gewonnen met 1-0 en De Jong keepte foutloos.

In de halve finale, tegen Nieuw Roden VR1 was keepster Anna Reitsma weer van de partij. Ook deze wedstrijd werd gewonnen (3-1) en tevens moest keepster Reitsma het eerste (en tevens laatste) tegendoelpunt incasseren, per ongeluk schoot Aafke de Hoek in eigen doel.

Kortom de finale was behaald en men kon zich opmaken om die tegen Libertas VR1 (v/h VIOD, v/h De Walden) te spelen. Libertas VR1 had in de halve finale Drs. Vijfje VR1 uitgeschakeld door het beter nemen van penalty’s.

In de finale bleek Drachtster Boys/HR Piping VR1 te sterk, want ondanks een paar counters van Libertas waren de Drachtster vrouwen hoofdzakelijk in balbezit en in de aanval wat uiteindelijk resulteerde in een doelpunt van Aafke de Hoek, via een speelster van Libertas: 1-0 winst.

Voor de tweede jaar op rij was het dus feest in de Drachtster gelederen. De Drachtster doelpunten op de finaledag werden gescoord door Jessie Prijs (1x), Rianne Mulder (2x), Aafke de Hoek (2x), Esther van Toledo (2x) en Lisanne Kempe (2x).

Foto via: X-lent for you Fotografie

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!