PSV neemt na dit seizoen afscheid van ervaren middenveldster OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax deelt twee contractverlengingen uit OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie

De beste OranjeLeeuwinnen live in actie bij hun clubs zien?

0
De beste OranjeLeeuwinnen live in actie bij hun clubs zien?

Onze OranjeLeeuwinnen horen bij de wereldtop van het vrouwenvoetbal. Ze spelen dan ook bij de mooiste Europese clubs.

We nemen je mee naar de clubs van enkele van de beste speelsters uit ons Land. Clubs die je zelf kan bezoeken tijdens je voetbalreis.

Sari van Veenendaal, doelverdediger bij Atlético Madrid
We beginnen op doel met 'Sari Ferrari'. Ze begon haar carrière als doelvrouw bij FC Utrecht in 2008. Twee jaar later vertrok ze naar FC Twente. Hier verdiende ze een plek in de selectie van Oranje, waar het balletje steeds sneller ging rollen. Na een landskampioenschap en bekerwinst in 2014/2015 was het tijd om een stap omhoog te maken. Sari vertrok naar Arsenal.

Vier jaar lang speelde Sari in Londen. Omdat ze geen vaste plek op de lijn had, ging ze op zoek naar wat anders. Atlético Madrid was geïnteresseerd in haar, en andersom. Sari vertrok naar de Spaanse zon om voor Atléti te keepen. Ze heeft haar debuut inmiddels gemaakt.

Stefanie van der Gragt, slot op de deur bij FC Barcelona
De linksbenige centrumverdedigster speelde het grootste deel van haar carrière in Nederland, maar maakte ook uitstapjes naar Bayern München en FC Barcelona. Bij laatstgenoemde club speelt ze sinds 2018, en nu nog steeds.

Haar carrière begon in Alkmaar, bij AZ. Na slechts zeven wedstrijden in twee seizoenen maakte ze de overstap naar Telstar. Voor de club uit IJmuiden speelde ze 86 wedstrijden, wat haar een transfer naar Twente.

Na haar periode bij Twente speelde Stefanie ook nog voor Bayern en Ajax. Voor beide clubs speelde ze een seizoen, voordat ze een droomtransfer maakte naar FC Barcelona. In Catalonië won ze de Copa Catalunya.

Danielle van de Donk, spelmaker bij Arsenal
Van de Donk begon als professioneel voetbalster bij Willem II. Na 47 wedstrijden vertrok ze naar het Zuiden: VVV-Venlo was haar volgende club. Na een seizoen verdiende ze een transfer naar PSV/FC Eindhoven. In Eindhoven groeide ze uit tot een absolute topper. En niet zonder gevolgen voor de Nederlandse.

Ze werd in het buitenland opgemerkt door Kopparbergs/Göteborg FC, waar ze kort speelde. Dit was in 2015. Datzelfde jaar nog maakte ze de overstap naar topclub Arsenal, waar ze nog steeds speelt. Voor The Gunners maakte ze 21 goals in 60 wedstrijden (per juni 2019). In Londen won ze de FA Women's Cup, de FA League Cup én de competitie.

Jackie Groenen, motor van Manchester United
Alleskunner Jackie Groenen speelde tijdens haar professionele voetbalcarrière gek genoeg nooit in Nederland. Ze werd opgepikt door SGS Essen in de Frauen-Bundesliga, samen met haar zus Merel. Van 2011 tot 2014 speelde ze in Duitsland. Dit deed ze bij haar eerste club Essen, FCR 2001 Duisburg en MSV Duisburg. In 2014 vertrok ze naar Chelsea.

Hier bleef ze een seizoen tot ze weer terugging naar Duitsland. Bij FFC Frankfurt speelde maar liefst vier jaar. In de stad in Zuidwest-Duitsland speelde ze 79 wedstrijden, waarin ze 13 keer scoorde.

Door haar goede prestaties verdiende ze een toptransfer naar Manchester United, waar ze sinds dit jaar speelt. Bij haar clubs won Groenen tot nu toe nog geen prijs, bij Oranje wel. Zo won ze het EK, de Algarve Cup en werd ze tweede op het WK. Op het EK van 2017 werd ze zelfs speler van het toernooi.

Vivianne Miedema, doelpuntenmachine bij Arsenal
De Nederlandse topschutter schiet er de ene na de andere in. Ze begon haar profcarrière in Heerenveen, waar ze drie seizoenen speelde. In 69 wedstrijden scoorde ze maar liefst 78 goals. Door deze geweldige statistieken trok ze de aandacht van Bayern München. Ze maakte de transfer naar Zuid-Duitsland, waar ze nog drie seizoenen zou spelen. Ze speelde 61 wedstrijden voor Bayern, en scoorde 35 keer.

Ze was klaar voor de absolute top, en die vind je in Engeland. Arsenal nam Miedema over, waar ze zou uitgroeien tot misschien wel de beste vrouwelijke spits in Europa. Voor The Gunners speelde ze 40 wedstrijden en maakte ze 40 goals (per juli 2019). Ze werd zelfs Speler van het Jaar in Engeland.

Lieke Martens, vleugelflitser bij FC Barcelona
Tot slot: de beste voetbalster van Nederland én Europa. Lieke Martens speelde in Nederland in Noord en Zuid. Ze begon bij Heerenveen, waarna ze vertrok naar VVV-Venlo. Na een goed seizoen maakte ze de transfer naar Standard Luik. Na het avontuur in België speelde ze in Duitsland (Duisburg) en Zweden (Kopparbergs/Göteborg FC en Rosengård).

In Scandinavië groeide ze uit tot absolute topper. Vanaf de linkervleugel scoorde ze in drie seizoenen 32 keer in 66 wedstrijden. In 2017 maakte ze de transfer naar Barcelona, waar ze vandaag de dag nog steeds speelt. Ze heeft voor de Catalanen 22 keer gescoord in 52 wedstrijden (per april 2019).

Op voetbalreis naar de (ex-)clubs van onze OranjeLeeuwinnen?
Van Arsenal tot Bayern München: alle topclubs bezoek je door je voetbalreis te boeken bij Equipo Voetbalreizen, onze partners. Je vlucht, hotel én wedstrijdkaarten eenvoudig voor je geregeld.

Bekijk hier alle voetbalreizen >

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!