FC Twente organiseert eerste regionaal talententoernooi

0
FC Twente organiseert eerste regionaal talententoernooi

Afgelopen jaar is de vrouwentak FC Twente, met behulp van externe betrokkenen, de regio ingegaan om regioteams te formeren. Naast twee bestaande regioteams, zijn daar dit seizoen twee regioteams aan toegevoegd.

Op 11 januari zullen de talenten uit de regioteams het tegen elkaar opnemen tijdens een onderling toernooi, dat plaatsvindt op Sportcampus Diekman (Sportclub Enschede), te Enschede.

Met de al bestaande regioteams 'Twents Regioteam' en 'Meidenvoetbal academie regio Deventer', zijn 'Talenten Team Reggestreek' en 'Regioteam Enschede, Hengelo en Haaksbergen' daar bijgevoegd. Alle meiden in de regioteams vallen onder de leeftijdcategorie van onder 15 jaar. De selectie rondes hebben al plaats gevonden en de talenten van alle regioteams hebben al (meerdere keren) met elkaar getraind.

FC Twente organiseert een toernooi waarbij alle regioteams het tegen elkaar opnemen. Op zaterdag 11 januari zal het eerste editie van het Talenten Toernooi plaatsvinden. Tussen 9.00 en 12.00 uur worden de wedstrijden gespeeld.  Voor toeschouwers is dit toernooi gratis te bezoeken.

"Het is mooi om te zien hoe alle mensen die betrokken zijn bij de regioteams, er ontzettend veel tijd en energie in hebben gestoken de afgelopen maanden. Samen werken we ernaar toe om de versnippering te verminderen in de regio, om op die manier talenten beter in beeld te krijgen", zegt Patrick van den Berg, technisch coördinator Beloften FC Twente Vrouwen, op de website van de Tukkers.

Van den Berg vervolgt: "Ik hoop dat we veel supporters mogen ontvangen tijdens dit toernooi, want dat verdienen deze meiden zeker. Samen met de regio hebben we een gezamenlijk doel; het meidenvoetbal naar een hoger niveau tillen en perspectief bieden aan talenten in de regio om in de toekomst in het eerste van FC Twente Vrouwen te gaan spelen", aldus de technisch coördinator.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!