Kadoelen MO17-1 verlaat strijdend en met opgeheven hoofd het bekertoernooi

In de vijfde ronde van het sterk bezette bekertoernooi is Hercules Zaandam een tikkeltje te groot voor een goed georganiseerd en zich uitstekend verwerend Kadoelen, dat net wat geluk te kort komt om een gelijkspel af te dwingen.

Wie in de veronderstelling verkeerde dat het Amsterdamse team als kanonnenvoer voor de hoger aangeslagen tegenstander wenste te dienen, had het aan het verkeerde eind. De technische staf had speciaal voor deze tegenstander een strijdplan uitgedokterd. Met een centraal geposteerd dubbel blok – Khadija en Zorra in de middenlinie, Ezgi in de strakke mandekking op de gereputeerde Zaanse spits en Elke daar steeds dichtbij en met Juul -bij ontstentenis van Dunya- rechts in de zone om de voortdurende hoog gepositioneerde linkerverdediger op te vangen, liep Hercules vanaf de aftrap met open ogen in de opgestelde fuik.

Het balbezit liet het energiek en uiterst geconcentreerd spelend Kadoelen graag aan de tegenstander, die zich daar in wezen de hele wedstrijd geen raad mee wist. Sterker nog: de beste kans van de eerste helft was voor het elftal uit Amsterdam-Noord. Een uitstekende loopactie uit de rug van haar tegenstander op rechts van Jiske werd op waarde geschat door Chevarie. Diens lage harde pass was perfect in de loop, evenals het in een keer geloste harde schot van Jiske dat met een klein beetje meer richting onhoudbaar was geweest. Het enige wat Hercules hier tegenin kon brengen was eindeloos gebrei en besluiteloos getik in de breedte.

Als het team al diepte zocht, waren daar altijd de fel duellerende Khadija en – na het met een verontrustende enkelblessure uitvallen van Zorra- Precious om de opbouwende middenvelders van Hercules op de huid te zitten. De fysiek uiterst sterke maar wat flegmatiek ogende spits kreeg geen millimeter ruimte van de gedisciplineerd dekkende Ezgi, die haar anderhalve kop grotere tegenspeler een nare avond bezorgde.

De enkele keer dat hij aan haar aandacht wist te ontsnappen kwam hij tachtig centimeter later Elke tegen, ontmoetingen waarvan we met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen vaststellen, dat hij die evenmin als aangenaam heeft ervaren. Omdat het Kadoelen bij de eindpass net ontbrak aan nauwkeurigheid of een klein beetje geluk en Hercules in de hele eerste helft geen schot tussen de palen had gekregen, was de gelijke stand bij rust geen verrassing.

Hercules kwam uit de kleedkamer met nog meer drang naar voren, waardoor achter de Zaanse defensie vaak ruimte lag, zeker met de razendsnelle Nora op de flank. Het biedt perspectief om te zien dat Nora zich steeds beter weet aan te passen aan hetgeen gevraagd wordt van een speler op haar positie. Terugkantelend bij balbezit van de tegenstander en anticiperend in de omschakeling was zij een plaag voor de rechterverdediger van Hercules. Ook Precious zette haar goede vorm van de laatste weken door met enkele (bijna)ontsnappingen. Dat de enige treffer viel uit een individuele actie was spijtig, maar gelet op de veldverhoudingen wellicht verdiend. De behendige nummer 6 van Hercules schudde slalommend twee tegenstanders van zich af en schoot van ruim dertig meter de bal diagonaal in de verre hoek, onhoudbaar voor Isabella.

Het sierde Kadoelen dat het voor iedere centimeter bleef knokken, Corinda en Madelief voorop in de strijd, Chevarie voorin worstelend om onder de dubbele dekking uit te komen, Amy in haar eigen woonplaats vechtend voor iedere bal. Het ontbrak Kadoelen uiteindelijk net aan wat fortuin. Twee vrije trappen van Chevarie uit een lastige hoek vlogen laag en hard voorlangs, één Kadoelen-voet ertegen was afdoende geweest. Ook een VAR zou Chevarie als buitenspel hebben beoordeeld bij het laatste schot van Amy, hoezeer een late gelijkmaker het team ook gegund zou zijn, met een penaltyserie als apotheose.

Nochtans neemt Kadoelen met trots afscheid van een geslaagde bekercampagne waarbij het als laatste meidenteam van Nederland in deze bekercategorie bij de jongens JO15 1e klasse wordt uitgeschakeld, met als hoogtepunt een ronde eerder de overwinning op Buitenveldert MO17-1. Terwijl een groot aantal spelers voor lange of kortere tijd met kwetsuren kampte, eindigt het team ook nog eens als winterkampioen het eerste deel van de competitie, hetgeen beslist een knappe prestatie genoemd mag worden. De belofte van een uitgerust en van blessures hersteld Kadoelen MO17-1, doet vooruitzien naar de returnwedstrijden.

Verslag: Ronald Hooft
Foto: Merlijn Rademaker

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
FC Twente V
14:00
ADO Den Haag V
za
30/03
Feyenoord V
14:00
Telstar W
za
30/03
Fortuna Sittard W
16:30
Utrecht W
za
30/03
PEC Zwolle V
16:30
Excelsior Rotterdam W
zo
31/03
AZ W
12:15
PSV V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 18 34 49
2 Ajax V 18 37 45
3 PSV V 18 22 34
4 Fortuna Sittard W 18 20 30
5 ADO Den Haag V 17 10 26
6 Utrecht W 18 -10 25
7 PEC Zwolle V 18 -5 22
Bekijk de hele stand