PSV neemt na dit seizoen afscheid van ervaren middenveldster OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax deelt twee contractverlengingen uit OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie

OranjeLeeuwinnen keren terug naar Valenciennes voor Tournoi de France

1
OranjeLeeuwinnen keren terug naar Valenciennes voor Tournoi de France

De OranjeLeeuwinnen keren in maart terug naar het Noord-Franse Valenciennes, waar de vice-wereldkampioen afgelopen zomer twee WK-duels speelde en de fans de stad oranje kleurden.

Brazilië is woensdag 4 maart 2020 (19.00 uur) de eerste tegenstander in Stade de Hainaut in Valenciennes. Zaterdag 7 maart 2020 (19.00 uur) wacht dan een uitstapje naar de havenstad Calais, waar Nederland het opneemt tegen Canada. Vervolgens keert de selectie van bondscoach Sarina Wiegman dinsdag 10 maart 2020 (21.00 uur) terug naar Valenciennes voor de derde en laatste wedstrijd tegen gastland Frankrijk.

De drie duels worden gespeeld in het kader van het ‘Tournoi de France’, dat de Franse voetbalbond organiseert ter ere van vijftig jaar vrouwenvoetbal in het land. Ook in 1995, bij het 25-jarig bestaan, stond dit toernooi op de agenda. Voor de Oranjevrouwen komt het toernooi in Frankrijk in plaats van de Algarve Cup, waar Nederland de afgelopen jaren een van vaste deelnemers was.

Alle tegenstanders die de OranjeLeeuwinnen - momenteel de nummer drie van de wereldranglijst - in Frankrijk tegenkomen, staan in de top 10 van de FIFA-ranking: Frankrijk staat vierde, Canada bezet de achtste positie en Brazilië is op de negende plek terug te vinden.

Historisch gezien zijn Brazilië en Canada voor Nederland de lastigste tegenstanders. Zo waren de Leeuwinnen tegen Canada alleen tijdens het afgelopen WK de bovenliggende partij (2-1). De Nederlandse doelpunten in Reims kwamen op naam van Anouk Dekker en Lineth Beerensteyn. Drie keer was er een gelijkspel, terwijl Canada in negen gevallen de sterkste ploeg was.

Nederland en Brazilië stonden tot op heden vier keer tegenover elkaar. De ‘gele kanaries’ stapten drie keer als winnaar van het veld, terwijl het onderlinge treffen eenmaal geen winnaar opleverde. In de allereerste ontmoeting tijdens het eerste (officieuze) WK in China - 2-1 winst voor Brazilië - had de op dat moment 18-jarige bondscoach Sarina Wiegman een basisplaats.

Na het toernooi in Frankrijk hervat Oranje vrijdag 10 april in en tegen Kosovo de EK-kwalificatiereeks; vier dagen later is Estland in Groningen de volgende opponent op weg naar het Europees kampioenschap van 2021.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 31 Dec 2019 om 02:07
    Hopelijk zijn de Leeuwinnen beter dan in de oefenwedstrijd-achter-gesloten-deuren tegen de Engelsen recentelijk die met 1-4 werd verloren. Vele sport commentatoren willen de wedstrijden van de Leeuwinnen niet meer verslaan omdat het voor negentig minuten niet om aan te zien is. In vergelijking met de hockeysters and handballers zijn de Leeuwinnen niet atletisch en technisch nog niet op een redelijk niveau. Qua marketing zijn ze evenwel op een veel hoger niveau dan die andere sporten. Hopelijk weten ze tenminste een van de wedstrijden in Frankrijk in Maart 2020 te winnen...