Kadoelen MO17-1 wint lastige uitwedstrijd bij DSS

0
Kadoelen MO17-1 wint lastige uitwedstrijd bij DSS

Kadoelen reisde dit weekend voor de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft af naar Haarlem om het op te nemen tegen DSS, een tegenstander waar Kadoelen het traditioneel lastig tegen heeft. Nog zonder Floor, maar met Ezgi die na twee maanden weer haar eerste minuten zou maken.

DSS start furieus als Lala in de eerste minuut aan de buitenspelval ontsnapt maar haar schot is een makkelijke prooi voor keepster Isabella. Na zeven minuten stuurt Dunya, Amy weg maar mede door de sterke wind kan keepster Laura van DSS dit gevaar verijdelen. De wind zal gedurende de hele wedstrijd een bepalende factor blijven.

In de veertiende minuut is het Precious die vanaf de eigen helft een rush inzet en vier tegenstanders passeert en de vijfde binnen in het strafschopgebied uitkapt maar voordat ze kan schieten aangetikt wordt. Verbazing alom als de scheidsrechter laat doorspelen. Kadoelen kan niet lekker in het spel komen en leidt veel balverlies op het middenveld waardoor DSS in het eerste half uur het betere van het spel heeft. Toch zijn de kansen voor Kadoelen. Na een half uur krijgt Chevarie een vrije trap te nemen die in de muur wordt geschoten. In de rebound lijkt Juul vanaf 25 meter raak te schieten, ware het niet dat Laura namens DSS te koste van een corner redding brengt. De corner verdwijnt in een mêlée van speelsters waarbij Khadija op de goede plek staat en namens Kadoelen de 0-1 intikt. Twee minuten hierna is het DSS dat gevaarlijk is maar een schot van 20 meter verdwijnt over. Vlak voor rust dreigt Precious door te breken maar helaas is er daarvoor al een overtreding geweest en wordt er geen voordeel gegeven.

In de tweede helft heeft Kadoelen de wind tegen. Na drie minuten wordt Madelief op de eigen helft vastgehouden door haar directe tegenstander maar dit keer past scheidsrechter Wagenaar de voordeelregel toe en komt de bal bij Chevarie terecht. Chevarie brengt Amy in stelling die de bal langs de uitlopende Laura op de meegelopen Jiske speelt. Deze heeft weinig moeite om de bal in het lege doel te schieten: 0-2. DSS laat het er niet bij zitten en Isabella kan pas in tweede instantie een afstandschot van Lieke onschadelijk maken.

Een kwartier in de tweede helft is de aansluitingstreffer van DSS dan toch daar als een afgeslagen corner door Sydney prachtig met een volley binnengeschoten wordt: 1-2. DSS gaat meer risico's nemen en zo ontstaat een boeiend schouwspel. Eerst kopt Chevarie een voorzet van Zorra naast en daarna moet Isabella redding brengen op een vrije trap van Lieke. In de 65e minuut breekt Precious door, alleen de met links ingeschoten bal ontbeert aan kracht om Laura te verontrusten. Kadoelen krijgt meer ruimte en Jiske ontsnapt niet veel later op rechts en geeft voor op Chevarie die haar voet helaas net niet tegen de bal kan zetten. Ezgi heeft inmiddels haar rentree gemaakt en kan meteen aan de bak. De meest spectaculaire actie van de wedstrijd vindt diep in blessuretijd plaats als Donna namens DSS de bal richting de kruising schiet maar Isabella met een katachtige redding de bal overtikt en daarmee Kadoelen voor puntverlies behoedt. 

Zo wint Kadoelen met veel moeite van een sterk DSS. Een knappe teamprestatie maar voetballend moeten er stappen worden gemaakt. Daar gaan we in het nieuwe jaar aan werken. 

Tekst en foto: Merlijn Rademaker

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!