Ajax-fans eerste kwartier stil in topper tegen PSV als protest

0
Ajax-fans eerste kwartier stil in topper tegen PSV als protest

Vanavond staan de returns in de Eredivisie Cup op het programma. Zo ook onder meer de topper tussen Ajax en PSV, die vorige week in 1-1 eindigde.

De Amsterdamse fans zullen bij die wedstrijd een protest houden. De eerste vijftien minuten zijn zij stil, zo vertelt de groep 'Amsterdames Altijd & Overal' aan vrouwenvoetbalnieuws.nl. De fans zullen geen applaus geven bij opkomst en ook de vlaggen zijn het eerste kwartier niet te zien.

Vorige week waren de fans ook niet aanwezig in Eindhoven. Dit vanwege meerdere incidenten in de laatste jaren. De spreekwoordelijke druppel voor de groep waren de intimidaties rondom de topper PSV - Ajax in april van dit jaar. Destijds werden een aantal fans geïntimideerd door een groep aanhangers van PSV, zo schrijft 'Amsterdames Altijd & Overal'.

Verder laat de groep weten dat zij zich niet welkom voelt door PSV. De Eindhovense club weigerde eerder al spandoeken, trommels en vlaggen met het oog op de veiligheid. Daarnaast werd in april dit jaar de reservering voor kaarten voor 'Amsterdames Altijd & Overal' geannuleerd door PSV.

"Helaas moeten wij actie ondernemen, iets wat eigenlijk de clubs moeten doen", schrijft de groep. "Geen veiligheid zonder fatsoenlijk beleid!" 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!