Shukrula eerste vrouwelijke scheidsrechter in Tweede Divisie

0
Shukrula eerste vrouwelijke scheidsrechter in Tweede Divisie

Shona Shukrula heeft zaterdag de leiding over de wedstrijd tussen Jong Sparta Rotterdam en ASWH. De 28-jarige Shukrula wordt daarmee de eerste vrouwelijke arbiter die een wedstrijd in de Tweede Divisie fluit, het hoogste amateurniveau in Nederland.

Shukrula was de afgelopen twee seizoenen onder meer actief in de Derde divisie en Hoofdklasse. Zaterdag wacht dus haar debuut in de Tweede Divisie. "Een heel speciaal en bijzonder moment. Hier heb ik hard voor gewerkt", zegt de arbiter op de website van de KNVB.

"Het was mijn doelstelling om dit seizoen te debuteren in de Tweede Divisie en ik hoopte dat dit voor de winterstop zou gebeuren. Het is fijn dat het moment nu daar is. Ik heb er vooral heel veel zin in", aldus Shukrula, die niet onbekend is met de Tweede Divisie. Ze was al bij vijf wedstrijden actief als vierde official.

"Ik weet dus wat voor niveau het is. Echt weer een level hoger dan de Derde Divisie, een mooie uitdaging. Dat ik nu deze aanstelling heb gekregen, is een blijk van vertrouwen van de KNVB. Als ik deze progressie kan blijven tonen, hoop ik op termijn weer een volgende stap te kunnen maken", besluit Shukrula.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!