FOTO | Hegerberg komt met bijzonder slecht nieuws: ''Beste komt nog'' WTF! Inbraak in kleedkamer van ASV Wartburgia tijdens training Groenen nieuwe ambassadeur Johan Cruyff Foundation FOTO | FC Twente-middenveldster maakt rentree na zware knieblessure FOTO | Mooi! Van Schoonhoven keert terug op trainingsveld PSV

''Clubs moeten eerst hun vrouwentak als volwaardig beschouwen''

( 0 reacties)
''Clubs moeten eerst hun vrouwentak als volwaardig beschouwen''

De populariteit van het vrouwenvoetbal stijgt en stijgt, maar de Eredivisie blijft achter. Volgens Eefje Janus, werkzaam bij managementbureau FlowSports, is het een 'klassieke denkfout' dat het succes van bijvoorbeeld een EK of WK automatisch leidt tot succes op andere vlakken.

"De sportieve prestaties van de Leeuwinnen geven een boost, maar organisatorisch moet je er wel klaar voor zijn om dat door te vertalen", zegt Janus in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Clubs moeten eerst hun vrouwentak als volwaardig beschouwen."

Toch is de Eredivisie niet verloren. Het overgrote deel van de OranjeLeeuwinnen heeft in de Eredivisie gespeeld. "Dus tussen wat er nu op de Nederlandse velden rondloopt zitten de toekomstige Leeuwinnen", aldus Janus.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!