Vrouwen RVVH winnen bij ASV Wartburgia

0
Vrouwen RVVH winnen bij ASV Wartburgia

Alle wedstrijden tussen ASV Wartburgia en RVVH staan borg voor inzet, spanning en spektakel. Zaterdag was het bij voorbaat een wedstrijd op het scherpst van de snede. Beide ploegen stonden met vijftien punten gelijk in de rangorde op de zevende plek. Na de ontmoeting staat Wartburgia nog steeds zevende en gaat RVVH, door een 1-2 overwinning, als vijfde de winterstop in.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Amsterdam in 3-0 en vielen er ook nog eens drie rode kaarten. In Ridderkerk werd het 2-2. Amsterdamse Sport Vereniging Wartburgia is dit seizoen nog niet in goede doen in vergelijking met de seizoenen hiervoor waar het altijd in de top vier van het hoogste amateurniveau stond. RVVH heeft het de laatste weken lastig en heeft punten laten liggen tegen Rijnvogels, Woezik en Eldenia, die het dacht wel binnen te harken. 

In de eerste helft bleek Wartburgia veruit de betere ploeg. Na vijf minuten en evenzovele aanvallen kreeg de Amsterdamse ploeg een corner die door Catja Suurmeijer bij de eerste paal werd ingewerkt. De 1-0 was voor Wartburgia geen teken om in te zakken. Het bleef keer op keer de aanval zoeken. RVVH liet zich door de snelle tegentreffer ook niet uit het veld slaan en bleef vol overgave de strijd aangaan. Wartburgia kreeg de kansen maar verzuimde te scoren. Dat was mede te danken aan keepster Lisette Snel van RVVH, die keer op keer in een één op één situatie sterker was dan de Amsterdamse aanvalsters. De irritatie bij de thuisploeg nam hierdoor toe en werd afgereageerd op de scheidsrechter. Dit leidde na een half uur tot de eerste gele kaart van de wedstrijd voor trainster Linda Bos.

RVVH knokte zich terug in de wedstrijd. Tien minuten voor rust kreeg Jaline Hoek de kans op de gelijkmaker. Keepster Eline Roet wist de bal te keren waarop Viviane Verheijen de rebound zonder aarzelen inschoot. Met de 1-1 op het scorebord floot de scheidsrechter af voor rust.

Na de rust was RVVH de betere ploeg. Na een vijfentwintig minuten in de tweede helft stuurde 'herintreder' Nikki Roest, Manuela Grootenboer weg op links. Haar schot werd gekeerd door Roet. Viviane Verheijen stond weer op de goede plek om de rebound in te tikken. Wartburgia ging op jacht naar de gelijkmaker. 

RVVH kon de voorsprong relatief makkelijk verdedigen omdat zij meer geloofden in een goede afloop dan Wartburgia. Trainer Andrew Thomas van RVVH bracht de laatste tien minuten Marin Mes in als extra verdediger en zo kon RVVH de overwinning binnenslepen. De blijdschap bij de Ridderkerkse ploeg was groot. Een mooie, en op basis van inzet en geloof terechte, overwinning in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Net als vorige winter staat RVVH vijfde in de Topklasse. Het heeft zelfs een punt meer dan in 2018.

Foto en tekst: Jan Pott

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!