Ajacied Koster: ''Dat moment gaf me zoveel power, zoveel gevoel''

0
Ajacied Koster: ''Dat moment gaf me zoveel power, zoveel gevoel''

Al van kinds af aan had Daphne Koster de droom om profvoetbalster bij Ajax te worden. Lange tijd leek dit onhaalbaar. Nu mag Koster als manager vrouwenvoetbal andere meisjes helpen deze droom te verwezenlijken. 

Het is voor de oud-international niet altijd makkelijk geweest om een droom als profvoetbalster te hebben. Voor de camera van Ajax TV vertelt Koster: "Toen die droom levendig was, was het begin jaren 90. Het was toen voor veel meisjes 'not done' om voetbal te spelen." Het zorgt ervoor dat de verdedigster in een moeilijk parket zat. "Natuurlijk waren er lastige momenten, en ook persoonlijk zijn er heel veel lastige momenten geweest. Stoppen of doorgaan, de handdoek in de ring gooien of toch oppakken."

Uiteindelijk zag Koster haar droom toch werkelijkheid worden. "Toen ik uiteindelijk de kans kreeg, ben ik er blind voor gegaan. Ik weet nu nog dat moment dat ik voor de allereerste keer een officiële wedstrijd speelde en dat shirt aantrok; dat gaf me zoveel power, zoveel gevoel."

Inmiddels is Koster een echte Ajacied. Ze speelde 96 officiële wedstrijden voor 'haar' club. Sinds ze gestopt is, vervult ze binnen Ajax een andere rol. Als manager vrouwenvoetbal draagt ze zorg voor de droom van anderen. "Vandaag de dag zijn er niet alleen de jongetjes, maar ook heel veel meisjes die die droom hebben. Dat ik daar een rol in mag spelen, dat doet mij heel erg goed." Haar advies? "Op het moment dat jij het anders doet dan de rest, krijg je ook een ander resultaat. Daardoor kan je uniek zijn."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!