'Wijsneus' Miedema: ''Trots dat ik als voetbalster zo'n voorbeeldfunctie heb''

0
'Wijsneus' Miedema: ''Trots dat ik als voetbalster zo'n voorbeeldfunctie heb''

Vivianne Miedema is naast een veel-scorend spits een maatschappelijk betrokken persoon. Al op jonge leeftijd maakt ze zich druk om kinderen die niet dezelfde kansen hebben als zij. Een samenwerking met War Child is dan ook op haar lijf geschreven.

Afgelopen januari maakte de OranjeLeeuwinnen en trip naar Zuid-Afrika. Ze gaven hier onder andere een voetbalclinic op een school. Voor Miedema is de reis een bron van inspiratie. Aan het Algemeen Dagblad vertelt ze: "Die kinderen zijn soms al bang om naar huis te lopen, omdat ze niet weten of het wel veilig is. Ik had een brok in mijn keel. Maar dan sta je op zo'n veldje en zie je hoe blij en trots die kinderen zijn. Ik heb kinderen nog nooit zo zien lachen. Zoiets blijft je altijd bij."

Het is niet voor het eerst dat de spits van Arsenal zich geraakt voelt door het leed van anderen. Al op de basisschool zit ze door het zien van het Schooltv-weekjournaal vol met vragen. "Als ik dan een reportage zag over een oorlog in Afrika, wilde ik daar absoluut meer over weten. Ik was best een wijsneus. Ik was aangedaan door wat ik zag. Als ik later rijk ben geef ik mijn geld aan die kinderen, riep ik dan."

Dat Miedema zich juist nu wil inzetten voor de stichting War Child is niet zo gek. Alleen op het voetbal focussen lukt haar niet, ze moet er iets naast doen. Bij War Child gaat ze zich bezig houden met het opzetten van een sponsorloop voor scholen. Daarnaast is de populariteit van de 23-jarige spits ongekend. Vanuit de hele wereld dragen meisjes een shirt met haar naam achterop. Miedema wil dan ook veel gebruik maken van sociale media. "Je kunt mensen blij maken met een like of reactie. Ik ben ontzettend trots dat ik als vrouwelijke voetbalster nu zo’n voorbeeldfunctie heb."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!