Zwaarbevochten overwinning Kadoelen MO17-1 bij Harkemase Boys

Deze zaterdag stond de verste uitwedstrijd van dit seizoen tegen Harkemase Boys op het programma. Bij winst zou Kadoelen de marge op zes punten brengen. Na een busreis van twee uur rijden kwamen we mooi op tijd aan. De warming up werd op het veld van de andere voetbalclub van Harkema, Harkema Opeinde gedaan. Opmerkelijk: twee voetbalclubs in een dorp van amper 4000 inwoners. Het voetbal leeft hier!

Kadoelen begint goed aan de wedstrijd en in het begin van de wedstrijd zijn er twee kansjes voor Chevarie die constant bewaakt wordt door twee verdedigers. In de veertiende minuut denkt Harkemase Boys te scoren maar de scheidsrechter heeft al gefloten voor een overtreding. Na 20 minuten weet Chevarie zich goed weg te draaien bij haar directe tegenstander en schiet ze van buiten de zestien in de rechter bovenhoek de 0-1 binnen buiten bereik keepster Anke. Lang kan Kadoelen niet van deze voorsprong genieten want op het middenveld wordt de bal simpel verloren waarna Jantine namens Harkemase Boys Nicole diep stuurt die het vervolgens knap afmaakt 1-1. Voor rust krijgt Kadoelen nog twee vrije trappen te nemen maar die kunnen Anke van Harkemase Boys niet verontrusten.

In de tweede helft heeft Kadoelen wat omzettingen gedaan maar toch is het Harkemase Boys dat aandringt. Nadat Kadoelen ook uit de derde vrije trap op een aantrekkelijke plek niet weet te scoren, krijgt Harkemase Boys een indirecte vrije te nemen in de zestien. Maar ook deze vrije trap levert niks op. Harkemase Boys zet Kadoelen onder druk maar behoudens een paar corners wordt het niet echt gevaarlijk.

Kadoelen breekt in de counter een paar keer goed uit maar voorin ontbeert het aan stootkracht. Vijf minuten voor tijd is het toch Kadoelen dat aan het langste eind trekt als Chevarie een houdbare vrije trap in het doel schiet 1-2. Harkemase Boys speelt hierna alles of niets maar slaagt er niet om de gelijkmaker te produceren. Zo wint een matig spelend maar hardwerkend Kadoelen met 1-2 en behaalt het een belangrijke overwinning.

Tekst en foto: Merlijn Rademaker