Rapinoe haalt uit: ''De grote sterren zeggen helemaal niets!''

0
Rapinoe haalt uit: ''De grote sterren zeggen helemaal niets!''

Megan Rapinoe mag zich sinds maandag de winnaar van de Ballon d'Or noemen. De Amerikaanse hield onder meer Alex Morgan en Vivianne Miedema achter zich.

De Ballon d'Or wordt uitgereikt door France Football en in een uitgebreid interview met het Franse medium haalt Rapinoe uit naar 'de grote sterren'. "Infantino (FIFA-president, red.) zou niet hebben gesproken over homofobie of racisme als ik niet van de partij zou zijn geweest", is de Amerikaanse van mening.

"Lange tijd werden deze onderwerpen niet eens besproken. Nu weet hij dat ik er ben. Ik, en anderen, zullen hem blijven bestoken over deze onderwerpen", is Rapinoe duidelijk. Ze vertelt dat ze nu veel bijval ontvangt vanwege de eisen van gelijke betaling en het gevecht tegen racisme en seksisme.

"Deze Ballon d'Or zorgt ervoor dat ik nu nog meer de spelers direct kan aanspreken op hun gedrag. De grote sterren zeggen helemaal niets! Sterling en Koulibaly hebben tenminste hun mond opengetrokken, omdat ze zelf slachtoffer zijn van racisme. Maar wie nog meer?", aldus Rapinoe, die meer verwacht van de grote namen in het mannenvoetbal.

"Ik heb het streven om grote namen te dwingen hun mond open te trekken. Het maakt me niet uit dat ik dan een last ben voor sommigen", is ze duidelijk.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!