Miedema nieuwe ambassadeur War Child: ''Die verantwoordelijkheid neem ik graag''

0
Miedema nieuwe ambassadeur War Child: ''Die verantwoordelijkheid neem ik graag''

Vivianne Miedema is de nieuwe ambassadeur van War Child. De spits van de OranjeLeeuwinnen en Arsenal gaat zich inzetten voor kinderen die getroffen zijn door geweld. Ze gelooft in de kracht van sport en spel om kinderen sterker te maken dan oorlog. Ze wordt onder andere hét gezicht van de War Child Sponsorloop om kinderen op alle scholen in ons land te stimuleren sportief actie te voeren voor de hulporganisatie.

Er zijn voor kinderen
"Als ik niet was gaan voetballen, zou ik iets met kinderen zijn gaan doen", zegt Miedema. "Als voetbalster heb ik een positie gekregen waardoor ik er op een andere manier kan zijn voor kinderen die het moeilijk hebben. Die verantwoordelijkheid neem ik graag."

"We zijn heel blij met de inzet van Vivianne voor War Child", zegt Marco Borsato, al meer dan 20 jaar ambassadeur. "Ze is één van de beste voetbalsters van de wereld. Zo’n topsporter en sterke jonge vrouw is een internationaal rolmodel voor heel veel kinderen."

Omgaan met angst
War Child laat kinderen die te maken hebben gehad met oorlog en geweld, sporten en spelen op een manier dat ze zich weer gewoon kind kunnen voelen. Met sport en spel hebben ze weer wat structuur in hun leven, leren ze met hun angst omgaan, en krijgen ze weer vertrouwen in zichzelf en in anderen. Ook kunnen we tijdens de sporten activiteiten zien welke kinderen we meer, speciale hulp moeten bieden.

Op die manier versterken we de veerkracht die kinderen van nature al hebben, zodat ze beter kunnen omgaan met de omstandigheden waarin ze leven. We verkleinen ook de kans dat kinderen psychologische of sociale problemen krijgen als ze ouder worden.

Topscorer
Vivianne Miedema speelt sinds 2013 in het Nederlands elftal, waarvan ze dit jaar topscorer aller tijden werd. Ze speelt voor Arsenal in de Women’s Super League in Engeland, waarmee ze afgelopen seizoen landskampioen werd. Ook werd ze verkozen tot PFA Player of the Year. Eerder speelde ze voor SC Heerenveen en Bayern München.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!